Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-06-13 16:54:00

Lendvai Ildikó összegyúrná Kunhalmit, Mesterházyt és Tóthot

Vasárnap megválasztják az MSZP új elnökét. Lendvai Ildikó elmondta, milyen lenne az ideális vezető, és hogy szerinte mit kellene csinálnia az ellenzéknek ebben a ciklusban.

Vasárnap lesz az MSZP kongresszusa, melyen eldől, ki lesz a párt új elnöke. Kunhalmi Ágnes, Mesterházy Attila, és Tóth Bertalan indul az elnöki posztért. Lendvai Ildikó az ATV Startban elmondta: annak

örülne, ha össze lehetne gyúrni Kunhalmi új lendületét, Tóth Bertalan alaposságát, és Mesterházy tapasztalatát.


Mindenesetre csapatmunkára van szükség – tette hozzá az MSZP volt elnöke. Az egyelőre nem tudni, hogy Kunhalmi visszalép-e a jelöltségtől, mert ő lehetne a Választmányi Bizottság elnöke, de Lendvai szerint azt a politikáját, amely a széles szövetségi nyitás a többi párt és a civilek felé, mindkét szerepében hasznosítani tudná. Kitért arra, hogy vannak ugyan konfliktusok a jelöltek között, de ezeket meg lehet oldani, át lehet hidalni a közös munka során.

Arról is beszélt, hogy gazdaságilag nehezebb idők jöhetnek, ezért az ellenzéknek most nem a következő választási programra kell készülnie, hanem az ellenzéki létre szóló új programra. Arra, hogyan tudnak segíteni azokon, aki a gazdasági nehézségek miatt még lejjebb csúsznak, hogyan tudják kihasználni a szűkülő politikai lehetőségeket, és hogyan tudják áthelyezni a munka súlypontját a parlamenten kívülre polgári ellenállásokra, akciókra.

atv.hu

További belföldi híreink