Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-06-13 13:50:00

Jobbik alelnök: elképzelhető, hogy Vona visszatér a párt élére

Volner János szeretne közvetítő lenni a párt két részre szakadt táborai között. Nem tartja véletlennek, hogy Sneider Tamás lett az elnök, ő állt legközelebb Vonához, ő tudja továbbvinni az ex-elnök elveit.

Jobbik alelnök: elképzelhető, hogy Vona visszatér a párt élére

Közel húszezres taglétszámú pártból, ha kilép néhány párttag, az nem jelent pártszakadást- közölte az ATV Start című műsorában Volner János. A Jobbik alelnöke elmondta, ő nem lát olyan elvi, ideológiai ellentétet a párton belül, amit nem lehetne feloldani.

Mindez azzal kapcsolatban hangzott el, hogy nemrég a Jobbik tisztújításán 56-44 százalékos arányban Sneider Tamás győzött Toroczkai Lászlóval szemben, ami gyakorlatilag két táborra osztotta a Jobbikot. Volner szerint mindkét tábor a néppártosodást tartja fontosnak, vagyis hogy "a társadalom minden szövetéből" gyűjtsenek szavazókat.

Úgy látja, nincs konkrét megfogalmazható különbség a két tábor között, ezt lehetett leszűrni a tisztújításkor elhangzott programbeszédekből.

 
Az viszont tapasztalható, hogy a két tábor bizonyos tagjai gyalázkodnak, sarat dobálnak egymásra, erre Volner úgy reagált, hogy ő szeretne a közvetítő lenni közöttük, mert nem szeretné, ha az ellenségeskedés nagyon elmélyülne. Megjegyezte, azt lehetett látni, hogy bizonyos személyek elvesztése a pártból törvényszerű volt. Dúró Dórát bizalmi szavazással zárták ki, 20 igen, 4 nem, 1 érvénytelen és 1 tartózkodó szavazat mellett. Azt Volner nem árulta el, ő hogyan szavazott.
 
Vona Gáborral kapcsolatban az alelnök kijelentette, megvan az esély arra, hogy vissza fog térni a politikába, akár a párt élére is, hiszen még fiatal, és ő maga is azt állította, hogy van még benne politikai tartalék. Volner szerint az sem véletlen, hogy Sneider Tamás lett a Jobbik elnöke, mert ő állt a legközelebb Vona Gáborhoz, ő viszi tovább a volt elnök elveit, tette hozzá.
 
A Jobbikra kiszabott 663 millió forintos büntetéssel kapcsolatban  Volner közölte, hogy nem indokolta meg az ÁSZ, miért beszél tiltott párttámogatásról, aminek alapján kiszabták a büntetést. Szerinte ez egy jogtipró határozat.
 
atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink