Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-06-13 09:33:00

A minisztérium cáfolta, Kásler viszont elismerte, hogy változhat a tanév rendje

Két héttel tovább tarthat az iskola a Népszava információi szerint. Mint írják, erről már kormánydöntés is született, de a bejelentéssel megvárják az idei tanév végét. Az érintettek nem örülnek, a PDSZ elnöke szerint ha ez megvalósul gondok lesznek a tanárok szabadságolásával is. Az Emmi közleményében viszont az áll, hogy nem terveznek változtatni a tanév hosszán.

A minisztérium cáfolta, Kásler viszont elismerte, hogy változhat a tanév rendje

Utolsó hetüket töltik az általános iskolások a suliban, ilyenkor már majdnem teljes a táblán a vakáció szó, péntek délután pedig elkezdődik a két és fél hónapos nyáriszünet. Szeptemberig szabadok a diákok, legalábbis idén még biztosan. A jövő viszont bizonytalan, a népszava információi szerint ugyanis jövőre akár két héttel is tovább kell majd várniuk az általános iskolásoknak a nyári szünidőre, a kormány ugyanis megvalósítaná azt a régóta dédelgetett tervét, hogy tábori vagy "táborszerű" foglalkozásokkal hosszabbítsa meg a tanévet.

A hírre Kásler Miklós is reagált, aki azt mondta: a tanév rendjének változása „erős diszkusszió” tárgya, de még nincs döntés a témában.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint, a szülők, és a diákok nem lelkesednének az ötletért, a tanárok számára pedig kifejezetten problémát jelentene a hosszabb tanév.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a hír kapcsán kiadott egy közleményt, amelyben az áll: a tárca nem tervez változtatást a tanév hosszát illetően.

Hosszabb tanév, rövidebb nyári szünet jöhet

 

atv.hu

 

További belföldi híreink