Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-06-13 22:39:00

A Fidesz a keresztény kultúra védelmét is az alkotmányba emelné

Fideszes képviselők szerda este azzal a javaslattal egészítették ki a már a parlament előtt fekvő hetedik alkotmánymódosítási indítványt, hogy "a keresztény kultúra védelme az állam minden szervének kötelessége" legyen.

Fideszes képviselők, a parlament Hende Csaba által vezetett törvényalkotási bizottságának a tagjai ma este fel 8-kor módosító-javaslatot nyújtottak be a hetedik alkotmánymódosításhoz. Ezt Harangozó Tamás, a törvényalkotási bizottság MSZP-alelnöke posztolta ki a Facebook-on.

Eszerint a javaslat 3 cikkelyének 4. bekezdését, ami Magyarország alkotmányos önazonosságáról szól, a fideszes képviselők azzal egészítenék ki, hogy emellett "a keresztény kultúra védelme az állam minden szervének kötelessége".

Harangozó Tamás azért is háborodott fel, mert a javaslatot tárgyaló törvényalkotási bizottság holnap reggel fél 10-kor ülésezik, így az ellenzéki képviselőknek kevés idejük marad a felkészülésre.

Szó szerint idézzük Harangozó Tamás posztját: "Íme a jogalkotás legalja. A fidesz egy éjszaka alatt újra módosítja az alaptörvénymódosítását. Teljesen törvénytelenül olyan új szabályokat tesz bele, amik az eredeti javaslatban nem szerepeltek. Ezért egy kistelepülési jegyzőt is ki kéne rúgni, ezek meg majd holnap 9:30-kor többségi szavazással megállapítják, hogy minden rendben. Szégyenei az egész országnak. Ja, este fél nyolc elött pár perccel küldték meg a képviselőknek. Más nem is láthatná a bizottsági ülésig. Hajrá Magyarország!" - írja a Facebook posztban Harangozó Tamás, a bizottság MSZP-s alelnöke.

További belföldi híreink