Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-06-13 05:10:00

Kátyúk, pocsolyák: elképesztőt trollkodott egy fiatal Kecelen - itt az eredménye

Sajátos extrém sporttal hívta fel egy keceli fiatalember az önkormányzat figyelmét arra, hogy milyen kritikán aluli állapotban van az utcájuk egy eső után. A fiú szombaton, a családi ebéd közben döntött úgy, hogy kérvények írogatása helyett inkább leússza a 15 méteres távot a kapujuktól az aktuális pocsolya végéig.

A Heti Napló komoly sportriporteri múlttal is bíró munkatársa, L. Dézsi Zoltán vállalkozott arra: leközvetít egy nem mindennapi úszószámot.

„Az úszás során azért szenvedtem egy- két kisebb sérülést, például horzsolásokat a mellkasomnál, hasamon” – mondta Tihamér, aki a lábán lévő horzsolásokat is megmutatta. A fiú azt mondja: az akcióval csak egy finom célzást szeretett volna küldeni az önkormányzat fele, hogy az igeretek után ideje érdemben is tenni valamit a városka aszfaltozatlan útjaiért.

Három nappal az után, hogy a sajátos sportteljesítményről készült videó elérte az egymilliós megtekintést az interneten, és dolgozni kezdett az önkormányzat gépe a keceli utcában. Ezzel egyelőre csak elsimítják a gödröket, de Tihamér szerint legálabb már történik valami.

Kecelen egyébként a városközponttól pár száz méterre is találtunk olyan földutakat, amelyek a nagyobb zivatarok idején járhatatlanok a sártól és a tócsáktól. Az egyik helybeli szerint Tihamér videója a maga iróniájával tókeletesen rávilágított: van még mit tenni a városban. Egy helyi asszony elmondta, ezekre az utakra az önkormányzat valamikor kapott pályázati pénzt, azt azonban senki nem tudja, hogy hova lettek.

Kecel polgármestere nyilatkozni nem akart, de az ATV Híradója megtudta, a városvezetés tud a problémáról, és folyamatosan próbálják karban tartani a hasonló állapotban lévő utakat Ez azonban nagyon nehezen megy, ugyanis a településnek nincs annyi pénze, amennyibe ez kerül. Egy utcának a zúzott kővel való lefedése 4-5 millió forint, és ebben még nincs benne a munkadíj.

Az úton dolgozó munkások azt mondták: még évekbe is telhet, hogy szilárd burkolat kerülhessen a városka összes utcájára. A keceliek így még sokáig rendezhetnek extrém úszóversenyeket is az utcákban, akár a következő zivatar után is.

atv.hu

További belföldi híreink