Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-06-12 20:12:00

Novák: Vona olyan tehertétel lett a Jobbikban, mint a baloldalnak Gyurcsány

A párt volt alelnöke szerint a DK elnöke is nagyon tehetséges, mégsem tudják a baloldalon sem lenyelni, sem kiköpni.

Vona Gábor bábjának tartja a Jobbik jelenlegi elnökét, Sneider Tamást Novák Előd. A párt egykori alapító politikusa az ATV Egyenes beszédben azt mondta: Vona szándékosan olyan politikusokat választott utódának, akik bármikor visszaadják neki a hatalmat, ezért kerültek szerinte be olyanok most a párt vezetésébe, akik eddig nem a legnépszerűbb politikusok voltak a Jobbikban.

Rónai Egon kérdésére, hogy a politikus számít-e rá, hogy Vona később visszatérhet így, Novák Előd egyértelmű igennel válaszolt.

A volt alelnök úgy fogalmazott, hogy Vona mára olyan tehertétel lett a Jobbiknak, mint Gyurcsány Ferenc a baloldalnak. Nagyon tehetségesnek tartja a DK elnökét is, de a baloldalon őt sem tudják Novák szerint sem lenyelni, sem kiköpni.

Novák Előd beszélt arról is, hogy egyelőre mozgalomként dolgoznak a Jobbikból kivált tagok, pedig szerinte egy új párt létrehozásának több értelme lenne. Az ÁSZ büntetés kapcsán pedig azt mondta: a tartozásra gyűjtött pénzt nem a bírságra kifizetésére fordította a párt, hanem felélte.

Mint mondta, erről azoktól az emberektől tud, akik a pártvezetés bizalmi köréhez tartoznak és neki, mint kuratóriumi tag mondták el a történteket. "Gyakorlatilag igen, még a postának is 100 milliónál nagyobb tartozás áll fenn, tehát gyakorlatilag minden pénzt elköltött a párt. Még annak ellenére is, hogy meglehetősen nyomott áron kapta ezeket a bizonyos óriásplakátokat"- állította Novák Előd.

Beszélt arról is, hogy nagyon komoly csalódásként élték meg feleségével a kizárást, hiszen már eddig is komoly feszültségek voltak szerinte a pártban, de eddig sok minden lenyeltek. A volt alelnök szerint sokan elhitték azt az ígéretet Vona Gábornak, hogy a Jobbik megnyerheti a választást, de úgy véli, a kampány túl lett pörgetve és belülről már látszódott, hogy a győzelem nem fog összejönni. Novák Előd azt mondta: a kétharmados Fidesz-győzelemben Vona Gábornak szerinte súlyos felelőssége van, mivel a Jobbik politikáját úgy vitte az elmúlt időben, hogy a jobboldali szavazókat nem szólították meg, a saját bázisuknak jó nagy részét pedig átengedték a Fidesznek.

Novák Előd azt is elismerte a műsorban, hogy a Jobbik nem építette volna meg a kerítést a határra, akkor sem, ha ők lettek volna kormányon, hiába hangoztatták ezt a kampány során. Mint mondta, Toroczkai László korábban valóban felvetette ezt a javaslatot, de a párt vezetése elvetette.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink