Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-06-12 08:29:00

Népszava: Meghosszabbítanák a tanévet - itt a terv

Kéthetes, "táborszerű" foglalkozásokkal rövidítené a nyári szünetet a kormány az általános iskolákban – írja a Népszava.

A Népszava azt írja, jövőre akár két héttel is tovább kell majd várniuk az általános iskolásoknak a nyári szünidőre, a kormány ugyanis megvalósítaná azt a régóta dédelgetett tervét, hogy tábori vagy "táborszerű" foglalkozásokkal hosszabbítsa meg a tanévet.

A lap úgy tudja, erről már kormánydöntés is született, a bejelentéssel azonban várni akarnak az idei tanév lezárásáig. Tavaly júniusban Palkovics László oktatási államtitkár és Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár is úgy nyilatkozott: a kormány elképzelései között szerepel, hogy iskolai táborokkal hosszabbítsák meg a tanévet.

Megkeresték az EMMI-t is, ahonnan azt a választ kapták, hogy a kormány valóban támogatja a táborozást, de a tárca szerint az nem jár a tanév meghosszabbításával. Tavaly Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár úgy fogalmazott: "csak technikai kérdés", hogy a plusz kéthetes időszakra a tanév meghosszabbításaként tekintünk-e.

atv.hu/Népszava

További belföldi híreink