Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-06-07 20:52:00

Határidőre leadták a képviselők vagyonnyilatkozataikat

Határidőre minden új, illetve volt országgyűlési képviselő, nemzetiségi szószóló és volt nemzetiségi szószóló leadta saját és vele egy háztartásban élő családtagja vagyonnyilatkozatát - közölte Hargitai János, az Országgyűlés mentelmi bizottságának kereszténydemokrata elnöke csütörtök este az MTI-vel.

Határidőre leadták a képviselők vagyonnyilatkozataikat

Hargitai János tájékoztatása szerint az Országgyűlés május 8-i megalakulását követő 30 napon belül - azaz június 7-ig - az új parlamenti képviselőknek, volt országgyűlési képviselőknek, továbbá nemzetiségi szószólóknak, volt nemzetiségi szószólóknak kellett vagyonnyilatkozatot tenniük.

A bizottsági elnök közölte azt is, hogy az új Országgyűlés megalakulásával egyidejűleg a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottsága tagjainak a megbízatása megszűnt a jegybankról szóló törvény alapján. Ezen jogszabály szerint a felügyelő bizottsági tagok az országgyűlési képviselőkkel azonos módon, tartalommal és gyakorisággal tesznek vagyonnyilatkozatot. Az érintettek szintén leadták határidőre nyilatkozatukat.

A fenti öt kategóriába tartozók vagyonnyilatkozata június 8-tól nyilvános, és megtekinthető az Országgyűlés honlapján - közölte a bizottsági elnök.

atv.hu/MTI

További belföldi híreink