Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-06-06 20:23:00

Élő adásban békült ki Ambrus Attila és Vujity Tvrtko

Tisztázta korábbi, félrecsúszott beszélgetését az ATV Egyenes beszédben a műsorvezető és az egykori Viszkis. Kiderült az is, hogy Ambrus lett az arca egy dán biztonsági cég termékének.

 Az egykori Viszkis Rabló elmondta, több külföldi országban tartott/tart mostanában előadásokat, ahol elsősorban a reintegrációról szokott beszélni, fórumot tartani. Arról, hogyan lehet új életet kezdeni a börtön után. Elmondta, ő 37 ezer forinttal szabadult 6 évvel ezelőtt, és amikor kötelező volt elmennie a pártfogójához, az csak annyit tudott neki mondani, hogy hol a hajléktalanszálló.

Ambrus elmondta, mindig szót ejt ilyenkor a gyerekkoráról is, arról, mennyire fontos a szülői háttér és a szeretet. „Én ezek hiányában nőttem fel, valószínűleg nem ezért lettem bankrabló, de szerepet játszhatott ez is abban, hogy rossz útra csúsztam”- magyarázta. Hozzátette: szabadulása óta tisztességes életet él, próbál visszailleszkedni a rendszerbe.

Arról is beszélt, hogy keramikusként nem teheti meg, hogy csaljon, vagy lopjon. Nem vághatom át az idős nyugdíjas 1-2000 forintért- magyarázta, majd hozzátette: csak olyan terméket ad ki a kezéből, melyre garanciát vállal. Elmondta, igazából, ha azt csinálná, amit szeretne, akkor éhen halna, többek között azért dolgozik keramikusként reggeltől estig, hogy a számláit be tudja fizetni.

„Ebből a múltból nem tudok kimászni”

Elmondta, elég sokszor látja azt, hogy csak azért veszik meg a termékét, mert ismerik a múltját és ilyenkor „meghal a lelke”, mert azt szeretné, hogy azért vásároljanak tőle, mert tudják használni valamire azt, amit gyártott. Felidézte, hogy egyszer a piacon odalépett hozzá egy ügyész, kezet fogott vele és elmondta neki, hogy Ambrust látva van értelme a munkájuknak. Vannak ugyanakkor olyanok is, még a szakmáján belül is, akiket megoszt a személye. Irigylik például, mert olyan médiafelülete van, hogy kollégái szerint könnyebben el tudja adni a termékeit- magyarázta Ambrus Attila. Hozzátette: azt ugyanakkor nem látták ezek az emberek, hogy előtte 6 évig hol dolgozott, egy olyan helységben, ahol nem volt ablak és borzasztóan meleg volt. „Van egy múltam, amiből nem tudok kimászni”- szögezte le az egykori bankrabló, aki elmondta, persze, hogy bántja, ha úgy mutatják be őt, mint a Viszkis Rabló, de szerinte ez a jelző 10 év múlva is rajta lesz. Ennek ellenére azt mondta, találkozott olyan, egykori áldozatával, akire ráfogta a fegyvert és azóta megbocsátott neki. Hozzátette: az ellenkezőjére is volt példa, valaki elmondta neki, azért imádkozik, hogy a pokolba kerüljön.

Hamarabb elkaphatták volna

Ambrus végül arról is beszélt, hogy egy dán, biztonsági cég felkérte, hogy legyen az arca a termékének. Ennek a vállalatnak pedig 54 országban van képviselete. Elmondta, ugyan azok a technikai módszerek elavultak már, melyek az ő idejében voltak, de a tanulságokat el tudja mondani, a dánok pedig hitelesnek találták. A tanulságokról szólva azt is felidézte, hogy utolsó bankrablásakor 150 méterre a pénzintézettől, egy rózsabokor alá bújt, mivel megsérült, a rendőrök pedig lezárták a fél országot őt kutatva, pedig, ha kihoztak volna a helyszínre egy nyomkövető kutyát, nagyon hamar elkaphatták volna.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink