Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-06-03 11:22:00

Kötcse: Balog szerint nem engedik el Farkas Flórián kezét

Már Balog Zoltán, Simicskó István és Bakondi György is megérkezett Kötcsére. Helyszíni tudósítónk az új miniszterekről, a Stop Sorosról és Farkas Flóriánról is kérdezte őket.

Az ATV helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy Balog Zoltán az Emberi Erőforrások Minisztériumának volt vezetője már megérkezett Kötcsére. Munkatársunk kérdésére elmondta, hogy a piknik egyik pontja lesz, hogy a leköszönő miniszterek az új minisztereket bemutatják, valamint terveikről kérdezik. Balog Zoltánt leköszönése után romaügyi miniszterelnöki biztossá nevezték ki, korábban ezt a tisztséget Farkas Flórián töltötte be.

Munkatársunk arról kérdezte Balogot, hogy az ő kinevezésével elengedik-e Farkas Flórián kezét.


Balog szerint erről nincs szó, mindenki munkájára szükség van.

Többek szerint jogilag felületes és értelmezhetetlen a Stop Soros törvénycsomag – erről kérdeztük Bakondi Györgyöt. A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a törvénycsomag nagyon jó, és nem változtatnak rajta.

Simicskó Istvánt utódjáról, Benkő Tiborról kérdezte munkatársunk, a volt miniszter évtizedek óta ismeri Benkőt, és szerinte kiváló munkát fog végezni.

Megérkezett már a helyszínre Nagy István agrárminiszter, Schmidt Mária a Terror Háza főigazgatója, Kásler Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere. Munkatársunk beszámolója szerint időközben Gulyás Gergely és Kubatov Gábor is a helyszínre érkezett.

Folyamatosan szállingóznak a helyszínre a jobboldali holdudvar meghívottjai. Kerényi Imre újságírók kérdésére azt válaszolta, hogy arra vár, hogy az újságírók intellektuálisan fejlődjenek, mert a rendező szerint olyan kérdéseket tesznek fel, amire nem is akar válaszolni. Pócs János munkatársunknak arról beszélt, hogy az ellenzék leszerepelt az elmúlt 4 évben, a kormánypártra viszont nem tud kritikát mondani.

Jeszenszky Zsolt is megérkezett Kötcsére, aki azt mondta, csak akkor hajlandó válaszolni az újságírók kérdésére, ha valaki legyőzi őt fekvőtámaszban. Tudósítónk felvette a kesztyűt Jeszenszkyvel szemben, ám munkatársunk alulmaradt a küzdelemben, így Jeszenszky nem válaszolt a kérdéseinkre.

13 óra előtt megérkezett Orbán Viktor is, aki köszöntötte a sajtó munkatársait, de nem válaszolt kérdésekre, a miniszterelnököt Balog Zoltán fogadta.

Mint korábban írtuk, 2004 óta tizenhetedik alkalommal rendezik meg ma hagyományosan zárt körben a Kötcsei pikniket, ahol Orbán Viktor a jobboldali-konzervatív holdudvar és a kormánypárti sajtó több száz meghívottja előtt szokott távlatos helyzetértékelést adni Magyarországról, Európáról, és a világpolitikai folyamatokról.

Az előzetes tervek szerint az egész napos pikniken Orbán Viktor, Kövér László házelnök, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter és az EMMI leköszönt minisztere, a polgári világot katalizáló Balog Zoltán lesznek a fő szónokok.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink