Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-06-01 14:58:00

Nem a TEK, hanem a környéken élők használhatják majd a Hős utcai sportközpontot

Valóban sportközpont épül majd a szanálásra ítélt Hős utcai telep helyén, ám a kőbányai polgármester szerint azt nem a TEK, hanem a környéken élők használják majd. A Bihari úti önkormányzati tömb lebontása pedig még akár évekig is elhúzódhat, az ott élők lejáró bérleti szerződéseit azonban mégsem hosszabbítja meg az önkormányzat - pedig a családok egy részének nincs hová menniük.

A Bihari úti önkormányzati bérlakásból előbb-utóbb menniük kell a családoknak, annak ellenére, hogy a szanálásra ítélt épület néhány évig még várhatóan állni fog. Kőbánya polgármestere azt mondja: az önkormányzattal együttműködő, a jogszabályokat betartó lakóknak biztosítják a lakhatását – ám a Bihari úton hat, kisgyermekes, illetve idős család mégis fedél nélkül maradhat.

„Jelen pillanatban az önkormányzat jogszerű működését vizsgálva, tekintve nekünk nincs egyéb lehetőségünk, mint a lakáskiürítés után a pert elindítani, vagy ezt a pert lezárni – itt a bíróság fog majd dönteni, vagy döntött már -, amely elindult” – mondta Híradónknak Kovács Róbert.

Natán édesanyja az egyik, aki a bírósági döntésére vár. Baranyi Nikoletta a bérleti szerződés lejárta előtt kérelmezett másik lakást, de nem kapott. Azóta jogcím nélkül laknak a lakásban, de rendesen fizetik a bérleti díjat és a rezsit is.

Egy másik, szintén kisgyermekes lakó viszont egy korábbi tartozás miatt nem kaphat lakást. Az őt képviselő A Város Mindenkié csoport szerint az asszony többször is megpróbálta kifizetni az adósságot, az önkormányzat azonban ezt elutasította.

„Jelenleg is folyik egy bírósági per az ügyükben, és most benyújtottak papírokat, amik azt bizonyítják, hogy a tartozás jelentős részét külső támogatással ki tudják fizetni, és egy másik részét pedig önerőből tudják törleszteni” – fejtette ki Udvarhelyi Tessza, a csoport aktivistája.

A másik, bontásra ítélt önkormányzati blokk, a Hős utca helyén épülő sporttelepet Kovács Róbert szerint nem a Terrorelhárítási Központ fogja használni, hanem a környéken lakók. Azt, hogy az építkezés mikor kezdődhet meg, azt viszont egyelőre nem tudni. A Hős utcai, magánkézben lévő lakások tulajdonosait ugyanis az önkormányzat megpróbálja kivásárolni, ám ha valaki nem fogadja el az ajánlatot, akkor számolhat a lakása kisajátításával, amely után legfeljebb minimális kártalanítás jár.

atv.hu

További belföldi híreink