Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-05-31 11:50:00

Megszűnik az Együtt? Megszólalt Juhász Péter

Várhatóan megszűnik az Együtt – ezt még Szabó Szabolcs jelentette be az ATV Start című műsorban szerdán. Az atv.hu-nak Juhász Péter azt mondta, nem érdemes fenntartani a jogi entitást. Majd hozzátette: jövő héten fizetik vissza azt az összeget, amelyet kampánytámogatásra kaptak.

Megszűnik az Együtt? Megszólalt Juhász Péter

A választásokat követően az egyik legnagyobb veszteség az Együttet érte. Nem csak vezetői mondtak le, de mivel a párt nem érte el az egy százalékot, kénytelenek visszafizetni a kampánytámogatást, sőt, állami támogatást sem kap így a párt.

Juhász Péter, arra a kérdésre, hogy megszűnhet-e a párt, azt mondta: másfél-két hónapja ezt mondjuk, miután a választási eredmény világossá vált, vagyis inkább a tartozás összege. A pártot, mint jogi formát, nem valószínű, hogy érdemes fenntartani. Az elnökség javaslata – a párt küldöttgyűlésének, amely dönt majd erről a kérdésről – az lesz, hogy a pártot, mint jogi entitást számolják fel, a közösség meg eldönti majd, hogy mint közösség, funkcionál-e tovább más formában. Erre a küldöttgyűlésre még a nyáron sor kerül.

Azt is elmondta a politikus, hogy jelenleg 143 millió forintnál tart a párt, miután egy százalék elérése híján vissza kell fizetni a felvett kampánytámogatást. Ez a szám a ma reggeli állapotot tükrözi. Hozzátette: az elnökség tagjai tegnap beszélték, hogy bármi van, ezt az összeget a jövő héten befizetik, vagyis a teljes összeget. A maradék pénzt az elnökség öt tagja maga teremti elő, van, akinek megtakarításból, van, akinek baráti kölcsönből sikerül ez. A NAV tartozást akarják elkerülni, ezért vesznek fel inkább baráti kölcsönöket. Mint mondta, csaknem 153 milliót kell visszafizetniük, plusz erre még jönnek kamatok is, a végső összeg tehát nem pontosan ismert.

„Az, amit mi kínáltunk, arra nem volt kereslet, és ezt a felelősséget el kell vállalni” – ezt már Szigetvári Viktor, a párt akkori miniszterelnök-jelöltje mondta el a választásokat követő napon az ATV Startban, ahol arról is beszélt, hogy befejezi a politizálást, és visszatér a civil pályára. Kerestük Szigetvári Viktort is, azonban ő nem szeretett volna nyilatkozni.

Szabó Szabolcs szerdán még azt mondta a Startban, hogy mivel a választáson az egy százalékot sem érték el, így állami támogatást sem kapnak, vagyis teljes mértékben ellehetetlenült a párt. A független országgyűlési képviselő, aki azóta az LMP frakciót erősíti, azt is hozzátette, hogy nagyjából összejött az a 150 millió forint, amit a párt volt elnökségi tagjainak kell visszafizetniük, illetve azt, hogy több mint 11 ezren utaltak pénzt a pártnak, átlagosan ötezer forintot.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink