Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-05-26 05:54:00

Nem ellenőrzik megfelelően a határon az autóvezetők papírjait?

Nem voltak teljesen rendben a Ceglédbercelnél karambolozott kisbusz papírjai - a Blikk szerint korábban a román hatóságok egyszer már kivonták a forgalomból a járművet. A szemközti sávba áttérő kisbuszban 9 ember vesztette életét kedden. Közben a közösségi oldalakon számos kérdést vetettek fel az ügy kapcsán. Sokak szerint probléma, hogy a határnál nem ellenőrzik sem a sofőrök, sem az autók papírjait.

A román közlekedési morál, különösen a hivatásosok között, nem rosszabb és nem jobb, mint más országok teherautó vezetőinél. A Teherfuvarozók Európai Szakszervezetének elnöke szerint úgymond emberfüggő az utakon tanúsított magatartás és szabálykövetés.

„Mindenhol vannak jobbak és rosszabbak, de alapvetően én nem emelném ki a románokat, mert ugyanúgy a bolgárral vagy a szlovénnel, sőt a magyarral is akadnak problémák” – szögezte le Székely Sándor az ATV Híradójának. Hozzátette, hogy ez mindig az embertől függ, de alapvetően, aki hivatásos jogosítvánnyal rendelkezik, például a kamionsofőrök alapvetően másképp viselkednek az autópályákon, mint a nem hivatásos gépjárművezetők.

A határon többnyire sem a hivatásosok, sem a B kategóriás autóvezetők papírjainak érvényességét nem ellenőrzik. Nem kérik el a járművek papírjait sem. A román adevarul.ro írta meg, hogy az ottani hatóság már hónapokkal ezelőtt kivonatta a forgalomból azt a mikrobuszt, amelyikben minden utas meghalt a ceglédberceli balesetben.

A Teherautók Európai Szakszervezetének elnöke arra számít, hogy a rendőrök a közeljövőben alaposabban átvizsgálják a külföldi rendszámú, több személy szállítására alkalmas járműveket.

atv.hu

További belföldi híreink