Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-05-25 07:32:00

Nem volt jogosítványa a ceglédberceli tragédiát okozó sofőrnek

Az Adavarul.ro oldal szerint a 38 éves Petru K.-nak a baleset pillanatában nem volt jogosítványa.

A Blikk szemlézte a lap cikkét, amiben azt is írják, hogy a jármű papírjai sem voltak rendben: a buszt a román rendőrség hónapokkal a baleset előtt kivonatta a forgalomból.

A kilenc halálos áldozatot követelő ütközés Ceglédbercelnél történt. A román sofőr előzésbe kezdett, miközben a telefonján mindezt élőben közvetítette, ezért nem vette észre a szemből érkező teherautót és frontálisan ütköztek.

A baleset egy halálszakaszon történt. Nincs útszűkítés, elterelés, lezárás, menetirány változtatás sem sebességkorlátozás - a 2x1 sávos szakaszon a fejlesztéstől függetlenül 90-nel lehet menni. Valamint a figyelmeztetőtáblák is jól láthatóan kint voltak minden szükséges helyen - nem is történt még emiatt baleset. Hozzátették - a sofőr videóján is az látszik, hogy többen is jöttek szemből, mielőtt a kisbusz vezetője előzni kezdett.

A baleset miatt a román rendőrség és a belügyminisztérium azóta kampányt is indított a vezetés közbeni telefonozás ellen. Egy petíció is indult "Stop a volán mellőli élő Facebook-közvetítésekre! Lájkold az életet!" címmel - ebben arra kérik a facebookozókat, hogy jelentsék, ha Volán mellőli élő közvetítést látnak.

atv.hu/Blikk/Adevarul

További belföldi híreink

Szóljon hozzá!