Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-05-24 23:08:00

Shane Tusup: Katinka elárult, megcsalt, sosem szeretett igazán

Drámai hangvételű levélben tálalt ki az amerikai edző, miután Hosszú Katinka csütörtökön bejelentette, hogy véget ért a munkakapcsolatuk, mert nem tudták helyreállítani a házasságukat.

Shane Tusup: Katinka elárult, megcsalt, sosem szeretett igazán

Ahogy arról ma az atv.hu is beszámolt, véget ért a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka és edző-férje, Shane Tusup munkakapcsolata. A 29 éves bajai sportoló Facebook-oldalán csütörtökön úgy fogalmazott, "Shane-nel nem sikerült a magánéleti problémáinkat rendezni, így a továbbiakban nem az ő vezetésével készülök." Később, a délután folyamán eltűnt az úszófenomén profilja a közösségi oldalról.

Az okokról nap közben csak találgatni lehetett, este azonban Shane Tusup közzétett egy nyílt levelet a Facebookján, melyben kiteregeti a szennyest. Ebben megerősíti, hogy a munkában és a magánéletben is különválnak, majd azt írja: a rajongók megérdemlik, hogy megtudják az igazságot:


„A személyes probléma az volt, hogy Katinka elárult”.

Shane Tusup azt írja, felesége bevallotta, hogy megcsalt az edzőpartnerével, Dudás Dániellel. Ezzel pedig - ahogy fogalmaz - lerombolta a házasságukat. „November végén a semmiből, egyik pillanatról a másikra válságba került a házasságunk, Katinka pedig minden reményt megtorpedózott azzal, hogy elhitette velem, csak én vagyok a hibás mindenért – írja.

„Húsvét hétvégéjén Katinka végül elismerte, hogy megcsalt. Tisztelve a házasság fogalmát, megígértem, hogy megpróbálok megbocsátani. Ám akárhogy próbálkoztam, hogy helyreállítsuk a dolgokat, az ő részéről sosem volt tapasztalható, hogy ugyanezt szeretné. Helyette újra megcsalt Dudással. Másodszor. Innen már nem volt visszaút.

Visszanézve a közösen eltöltött tíz évünkre, megkérdőjelezem, hogy az elköteleződése felém valós volt-e egyáltalán. A rengeteg vérrel és verejtékkel végrehajtott munka után, azután, hogy segítettem neki valóra váltani gyermekkori álmát, már tisztán látom, hogy manipuláltak, a kapcsolatunk pedig egy hazugságon alapult.

Biztos vagyok benne, hogy sosem szeretett igazán, egyszerűen csak szerette az érzést, ahogy odaadom mindenemet neki” – áll a nyílt levélben.

Magyarul kért bocsánatot

Hosszú Katinka és férje, Shane Tusup kapcsolata tavaly év végén romlott meg. A probléma pontos okát nem lehetett tudni, csupán annyit, hogy Katinka elköltözött közös otthonukból. Az úszónő akkor sem enyhült meg, mikor férje a januári Év sportolója-gálán magyarul, könnyek között kért bocsánatot mindazért, amit elkövetett. Majd márciusban hosszú idő után újra közös fotót posztolt Hosszú a közösségi oldalaira: „Te és én a világ ellen” – ezt írta angolul a képhez az úszónő, amiből arra lehetett következtetni akkor, hogy megoldódott a pár magánéleti krízise.

A 30 éves Tusup 2013-ban vette feleségül Hosszú Katinkát, akivel a 2012-es londoni olimpia után kezdett el dolgozni. Az azt követő öt évben a három olimpiai bajnoki cím mellett hat nagymedencés vb-elsőséget és összesen hét Eb-aranyérmet ünnepelhettek közösen. Hosszú nagymedencében 200 és 400 méteres vegyesúszásban is világcsúcstartó.

A klasszis sportoló a tavaly decemberi rövidpályás Eb-n versenyzett legutóbb, azt követően hónapokat hagyott ki. Idén először a Mare Nostrum-sorozatban, júniusban ugrik majd medencébe, s várhatóan rajthoz áll az augusztusi, glasgow-i Eb-n is.

atv.hu / Facebook / NSO

További belföldi híreink