Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-05-24 07:46:00

Korábban is okozott súlyos balesetet a ceglédberceli tragédia sofőrje

Korábban is okozott már súlyos balesetet a férfi, akinek a hibájából kedden kilencen haltak meg a 4-es úton.

A 38 éves Peter K. Szlovéniában alkalmi mezőgazdasági munkásokat fuvarozott haza a romániai Maros megyébe, amikor a tragédia bekövetkezett. A sofőr az ütközés előtti másodpercekben élőben közvetítette a Facebookon, ahogy vezet. A tragédiát a kisbuszban utazó kilenc román állampolgár egyike sem élte túl. A hét férfi és két nő után a román sajtó szerint összesen 35 gyerek maradt árván.

A Bors elérte a balesetben szintén életét vesztett désfalvai férfi egyik ismerősét, aki elmondta, hogy K. pár évvel ezelőtt Mikefalván belerohant egy szabályosan közlekedő autóba, amiben két nő utazott. A fiatal sofőr kómába esett, az utasa súlyosan megsérült. A férfi csak pénzbírságot kapott.

A lap azt is írja, hogy a telekocsizásból üzletet csináló román sofőrök gyakran kialvatlanul, utasokkal teletömött autókkal szelik át Európát, körútjaikba pedig kódolva van a tragédia. A 4-es útnak az a szakasza, ahol a baleset történt, az egyik legveszélyesebb. 2004-ben arrafelé szenvedett halálos balesetet Bubik István színművész is.

atv.hu

További belföldi híreink