Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-05-24 05:10:00

Pillanatok alatt híressé vált: nézze meg, hogyan él a csömöri pókerkirály

Elképesztő blöffel verte át napjaink egyik legjobb pókerjátékosát a világ egyik legrangosabb tornáján egy Csömörről indult, Németországban dolgozó targoncás, Györgyi Krisztián. Ellátogattunk otthonába, ahol kiderült, mire fordítja a megnyert tízmilliókat és mihez kezd, miután felmondott a munkahelyén.

Egy remegés nem volt a kezemen, mert az elárul - magyarázta a 27 éves Györgyi Krisztián az ATV Heti napló Sváby Andrással című műsor riporterének a Monte Carló-i torna legérdekesebb pillanatát elemezve. A magyar pókeres kezében egy 2-es és egy 7-es volt, litván ellenfelénél ász és király, Györgyi pedig rezzenéstelen arccal all int mondott. Ellenfele eldobta a lapjait, így a magyar játékos nyerte a kört, a sajtót pedig pillanatok alatt bejárta a felvétel, rég volt példa ilyen rangos versenyen ekkora blöffre, na, meg persze az utána való ünneplésre. Györgyi ugyanis felugrott a helyéről, odaszaladt a kamerához és némi trágársággal vegyítve üdvözölte édesanyját. Előtte pedig azt kiáltotta, „Gyuri vagyok a hegyről”.

Az egész 5 fontos (mintegy 2000 forintos) nevezési díjjal indult. Krisztián egy sor selejtezőt leküzdve jutott be a gálára, ahol végül az 5. lett, több tízezer induló közül. Nyereménye 57 millió forint volt. A műsorban elmondta, ebből lakást szeretne venni és a jogosítványt is megcsináltatná, de abban mindenki biztos lehet, hogy nem fogja a pénzt elherdálni. Bár a hírnévvel a lányok érdeklődése is megnőtt, óvatos, nem tudja ugyanis eldönteni, hogy nem a pénz miatt érdeklődnek-e iránta.

Kézilabdával kezdődött, targonca lett belőle

A 27 éves csömöri fiatal egyébként kiskora óta sportol. Először kézilabdázott, de miután nem akarta a Veszprém leigazolni, ő igazolt át a pókerhez. Összesen tíz iskolai osztályt végzett, 8 általánosat és 2 gimnáziumit, de azt mondja, ez pont elég volt. Később Németországba költözött, mivel itthon nem tudott megélni. Targoncás és vasmunkás lett, közben pedig folytatta a szerencsejátékot, ami szerinte nem is nevezhető annak, mivel a szerencse mellett jó adag pszichológiára, kommunikációra, emberismeretre és önismeretre is szükség van a sikerhez.

Nyereménye után mindenesetre felmondott kint és hazaköltözött, egyelőre a szülői házba. Ugyan munkatársai és barátai nagyon hiányoznak neki, mégis azt tervezi, hogy ezután már csak a pókerből fog megélni.

Édesanyja, Krisztina is megszólalt az ATV Heti napló Sváby Andrással című műsorában. Ő először féltette a fiát, hiszen pénzzel játszott, és ugyan rendszeresen nyert, de azért vesztett is. Most is izgul, hogy a pénz jó helyekre kerüljön, hogy Krisztián jövője meg legyen alapozva belőle.

A fiatalember egy csapásra lett híres, a fél ország ismeri, de még Monte Carlóban is odamentek hozzá egy étteremben, hogy látták a tévében. Szülőhelyén, Csömörön, ha lemegy az iskolai tornaterembe, a diákok aláírásokat kérnek tőle. Az utcában, pedig, ahol lakik, kijönnek a szomszédok köszönni és gratulálni, amikor elsétál a házuk előtt. „Mindenki fel van bolydulva, az egész falu”- mondja a történtekről Magdi néni, aki szintén az ő utcájukban lakik és pici kora óta ismeri Krisztiánt.

Nem érezte jól magát a luxusban

A pókeres a műsorban elmondta, hogy nem is igazán érezte jól magát Monte Carlóban. „Minden második autó Ferrari, meg Lamborghini és Aston Martin volt. Nem voltak boltok az utcákon” - ecsetelte, miközben Csömörön, a kosárpályán az anyukája által csomagolt szendvicset ette. Azt is elismerte, mennyire félt, amikor elvitték egy Ferrarival egy körre.

Az első pókerversenyére nem emlékszik egyébként, de arra igen, hogy volt később olyan, amin 30 ezren indultak és ő lett a győztes. Arra a kérdésre, hogy a litván ellenfele, akivel szemben blöffölt, nem haragudott-e rá, elmondta: másnap ő volt az egyetlen, aki nem köszönt neki, de igazából meg tudja érteni. Még úgy is, hogy ellenfele jó 20 millió dollárral többet nyert már élete során pókeren, mint ő. „Fú, nagyon féltem” - elevenítette fel a blöff pillanatait Krisztián, később pedig azt is megtudta, ellenfele azt gondolta, dáma párja van, ezért dobta el a lapjait.

Előre eldöntötte, hogy blöfföl

Napszemüvegét véletlenül felejtette otthon Krisztián, a kapucnit pedig azért vette fel a versenyen, hogy ne láthassák az arcát, ha blöffölni szeretne. Ez utóbbit egyébként már az ebédszünet során eldöntötte állítása szerint. Miközben az ötcsillagos szállodai szobájában pihent, átfutott az agyán, hogy blöffölni fog, ha 2-es és 7-es lapja lesz. Aztán így is tett. „Nem tudok olyan embert elképzelni, aki ezt meg merte volna csinálni”- mondta erről kevésbé szerényen.

A pókeres legközelebb Barcelonában, egy rangos versenyen játszik, ahol már lehet, hogy csapata is lesz, több helyről is felajánlották ugyanis, hogy bevennék.  És, hogy miért kiabálta a versenyen, hogy „Gyuri vagyok a hegyről”? „Nagyon sokan ismerik, aki szokott Budapesten pókerezni. Van egy arc, akit mindig látok, minden versenyen ott van és ő szokta csinálni, hogy felugrik és azt mondja, Gyuri vagyok a Blaháról”. Krisztián tőle vette át és módosította a szólás-mondást.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink