Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-05-23 13:52:00

Jobbik-elnökhelyettes: nem szívesen dolgoznék Toroczkaival és Dúró Dórával

Gyöngyösi Márton bomlasztási kísérletnek nevezte, amit az ásotthalmi polgármester csinál a párttal. Szerinte Toroczkai a Fidesz érdekeit képviseli és nem fogadja el a párt legitim vezetőit.

Sneider Tamást egységesen, demokratikus döntéssel választották meg- reagált az elmúlt napok történéseire az ATV Startban Gyöngyösi Márton. A Jobbik frakcióvezetője a Toroczkai László által kedden bejelentett platformalapítási tervet bomlasztási kísérletnek nevezte és elmondta pártjuk egységes, az ország egészét kívánja képviselni, a nemzet egészének kínál programot, így aki csak egy szeletet akar kiragadni, az egyéni érdeket képvisel és önmegvalósítási programot hajtana végre. Ezt pedig a Jobbik nem tudja elfogadni, tette hozzá Gyöngyösi.

„A Fidesz érdekeit képviseli”

Az elnökhelyettes arról is beszélt, hogy a csütörtöki elnökségi ülésen majd eldől, mi lesz Toroczkai sorsa a továbbiakban. Megjegyezte: szerinte az ásotthalmi polgármester a Fidesz érdekeit képviseli.

A kongresszus óta látni, hogy

a Fidesz-médián keresztül folyamatosan Sneider Tamás körüli elnökséget támadja, és a kormánysajtó pedig Toroczkai alá tolja a lovat

- magyarázta kijelentését Gyöngyösi Márton.

Megemlítette, hogy Toroczkai szerinte megkérdőjelezi Sneider Tamás, és az ő legitimitását, amit az bizonyít, hogy folyamatosan kritizálja a párt legitim vezetőit, és irányvonalát.

Személy szerint nem szívesen dolgozna együtt Toroczkaival a Jobbik jövőjén, építésén, folytatta, és ez Dúró Dórára is ugyanúgy vonatkozik.


Gyöngyösi egyébként örül annak, hogy olyan közösségnek a része, ahol nem előre "leboltolt" eredmény, hanem egy kiélezett küzdelemben demokratikus döntés született.

„Nem picsogni kell”

Az eredményt el kell fogadni, és nem "picsogni, toporzékolni" kell, hanem beállni a sorba, 

tette hozzá. Minden, amit ezután tesz Toroczkai, az a közösség bomlasztására, megosztására irányul, vélekedett.

Mint ismert, Toroczkai László kedden jelentette be, hogy platformot szeretnének alakítani a Jobbikon belül „Mi magunk” névvel. Este Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője az ATV Egyenes beszédben elmondta, erre nem ad lehetőséget az alapszabály, és amit Toroczkaiék csinálnak, az a zsarolás kategóriájába tartozik.

Az ásotthalmi polgármester a párt régi központi irodájánál tartotta sajtótájékoztatóját, melyen arról is beszélt, hogy a jobbikos polgármesterek számát tekintve közel 50% azok aránya, akik részt vennének a platformban. Igaz, később több polgármester is jelezte, hogy visszaéltek a nevével és nem kívánnak Toroczkaival menni. A Jobbik parlamenti képviselői közül pedig egyedül csak Dúró Dóra támogatta az ötletet, a többi 25 képviselő nem.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink