Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-05-22 07:19:00

Új személyek kapcsolódnak be a kormány kommunikációjába

Jön az újabb nemzeti konzultáció, a Fidesz kommunikációjában új szereplők is megjelennek majd – írja a Magyar Idők.

Új személyek kapcsolódnak be a kormány kommunikációjába

Új arcok kapcsolódnak be a Fidesz és a kormány kommunikációjába – írja a Magyar Idők. A párt kommunikációs igazgatója továbbra is Hidvéghi Balázs maradhat, és – ahogy arról az atv.hu elsőként írt – Kovács Zoltán lesz a jövőben is a kormányszóvivő, a Kormányinfókon pedig – ahogy azt az atv.hu szintén elsőként megírta – Gulyás Gergelynek kell állnia a sarat az újságírók előtt, de a tájékoztatásban, a sajtótájékoztatókon megjelennek majd új emberek is.

Ennek főként gyakorlati oka van, nem a kommunikációs struktúra változik. A Fidesz kommunikációjának eddigi képviselői közül ugyanis többen nem kerültek be a parlamentbe, illetve a kormányban tevékenykednek majd államtitkárként. Új szereplők jelennek majd meg a Fidesz kommunikációjában


Hollik István és Budai Gyula helyett, mert ők nem jutottak be az Országgyűlésbe az áprilisi parlamenti választáson. A párt kommunikációjában nem vesz részt aktívan a jövőben Németh Szilárd sem,

mert a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára lesz a következő ciklusban. Hasonlóan kevesebbet szerepel majd a tájékoztatásban Tuzson Bence, aki kommunikációs államtitkár helyett a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért és területi közigazgatásért felelős államtitkára lesz.

Minderről Hidvéghi Balázs a Karc FM Álláspont cimű műsorában azt mondta: biztosan bekapcsolódnak majd új emberek a Fidesz kommunikációjába, de egyelőre még nem született döntés arról, hogy kik fogják a már ismert szereplőkön kívül tájékoztatni a párt nevében a közvéleményt. Hidvéghi a rádiónak elmondta azt is, a kormány továbbra sem mond le a tőle már az elmúlt esztendőkben megszokott kommunikációs eszközökről, az európai parlamenti választásra például országjárással, óriásplakátokkal és nemzeti konzultációval is készülhetnek majd.

Az atv.hu írta meg a múlt héten, hogy a demográfiai helyzetről is kikérheti az emberek véleményét a kormány. A választókat azonban európai uniós kérdésekben is megkérdezhetik még az európai parlamenti választások, vagyis jövő május előtt - közölte a Magyar Idők.

atv.hu

További belföldi híreink