Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-05-17 07:19:00

Ungár: ezt az unalommal kevert kakofóniát nem lehet megismételni

Az LMP politikusa szerint az ellenzéknek el kell érnie, hogy a szavazópolgárok el tudjanak képzelni egy Orbánék utáni világot.

Régóta barátságban vagyok bele, azt gondolom, jó irányba fogja vinni a pártot - közölte az ATV Egyenes beszédben Keresztes László Lóránt társelnöki jelöltségével kapcsolatban Ungár Péter.

Az LMP politikusa szerint, ahogy a női társelnök-jelölt Szél Bernadettel, úgy Keresztessel kapcsolatban sem született meglepetés a párton belül. Rónai Egon kérdésére, hogy ő miért nem indult, úgy válaszolt: nem feltétlen azzal tudja a pártot legjobban szolgálni, ha társelnöknek jelöltetné magát.

Az ellenzék helyzetéről szólva azt mondta: az, hogy „Orbán takarodj, egy fontos ellenzéki mondás, de választási programnak nem elegendő”. Ungár Péter szerint meg kellene 3-4 olyan prioritást fogalmazni, hogy egy ellenzéki kormány miben különbözne a mostanitól, mert az emberek nem arra kíváncsiak, hogy egy-egy választókerületben ki kit méret meg, meg kinek a javára lép vissza. Hozzátette: ezért is gondolja azt, hogy abban igaza van Gyurcsány Ferencnek, hogy nem ismerik még a Fidesz ellenszerét. „Amit mondunk, nem szólít meg kellő számú állampolgárt”- vélekedett az LMP-s politikus. Mint mondta, olyan lehetőséget kell adniuk már a következő választás alkalmával, hogy ha bemegy egy választó a szavazófülkébe, ott el tudjon képzelni egy „Orbán utáni világot”.

„Azt az unalommal kevert kakofóniát, ami az ellenzékből kijött a kampányban, azt nem lehet megismételni”- vélekedett Ungár.

atv.hu

További belföldi híreink