Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-05-16 09:00:00

Orbánék duplájára emelik a Magyar Honvédség költségvetését

Orbán Viktor a Honvéd Vezérkar főnöke tisztség átadás-átvételi ünnepségén mondott beszédet. Simicskó István búcsúzott a honvédelmi miniszteri poszttól.

Az eseményen Korom Ferenc átvette a Honvéd Vezérkar főnöki kinevezését Áder János köztársasági elnöktől. A vezérőrnagyot egyúttal előléptették altábornaggyá.   

Simicskó István leköszönő honvédelmi miniszter ünnepi beszédében Benkő Tibor eddigi vezérkari főnököt és Korom Ferencet is kiváló katonának nevezte.   

Az ügyvezető kormány honvédelmi minisztere azt mondta: Korom Ferenc szigorú, határozott ember, fegyelmezett katona, de minden katonai beosztásában emberséges is volt.

Jön a dupla költségvetés

Magyarország megvédése nem a NATO és nem is az Európai Unió feladata, hanem a miénk - mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő szavai szerint erős Magyarország nem létezhet erős hadsereg nélkül. Az a nemzet, amely nem tudja megvédeni az országát, nem is érdemli meg azt - tette hozzá.

Orbán Viktor azt is hangsúlyozta, hogy a most kezdődő kormányzati ciklus kiemelt fontosságú nemzeti feladata a nemzetbiztonság megerősítése. A biztonság fontosságával kapcsolatban jelezte: bevándorlók millió várják most is, hogy útra kelhessenek.

Közölte továbbá: az elkövetkező években a Magyar Honvédség költségvetését több mint a duplájára növelik.

atv.hu

További belföldi híreink