Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-05-16 19:32:00

Jobbik-szóvivő a Toroczkai-interjúról: „borzasztó szerencsétlen”

Mirkóczki Ádám nem tartja jónak, ha a párt belső ügyeire tartozó dolgokat valaki a sajtón keresztül tárgyalja ki.

Borzasztó szerencsétlen dolognak és kifejezetten károsnak tartom, ha a párt belső dolgaira tartozó ügyeket, eldöntendő kérdéseket valaki sajtónyilatkozatokkal, üzengetéssel próbál megoldani- mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorban Mirkóczki Ádám a szintén jobbikos Toroczkai László mai interjújával kapcsolatban. A párt elnöki székére sikertelenül aspiráló ásotthalmi polgármester a Promenádnak adott interjúban azt lebegteti, hogy egy új pártot hozhat létre, mert szerinte a Jobbikon belüli többség az ő radikális pártján áll.

Mirkóczki a műsorban azt mondta, jó lenne házon belül lezárni ezeket a kérdéseket. Szerinte Toroczkai szavai nem kijelentésnek, inkább egyfajta lebegtetésnek foghatóak fel és nagyon reméli, hogy a felfokozott hangulatú kongresszus után mindenki racionálisan végiggondolja a dolgokat és rájön, hogy az egyetlen érdekük a párt egyben tartása. A Jobbik szóvivője hozzátette: egyedül a Fidesznek lehet érdeke a párt szétszakítása. Mirkóczki arról is szót ejtett, hogy megérti, ha vannak olyanok, akiknél Vona Gábor némely gesztusa kicsapta a biztosítékot, szerinte Toroczkainál is ez történt, miután a Jobbik volt elnöke ellátogatott a Spinoza Házba a kampány során.

A párt szóvivője beszélt arról is, miért nem indulnak a két budapesti időközi önkormányzati választáson. Mint mondta, a fejük fölött lebeg az Állami Számvevőszék 663 milliós büntetése és nem tudni, mikor kapják meg a zöld lámpát a szervezetnél ennek érvényesítésére. Hozzátette: a párt pénzének zömét a választási kampány felemésztette, így muszáj volt döntést hozniuk és inkább olyan helyekre összpontosítanak, mint amilyen Tiszavasvári, ahol szintén időközi választás lesz, mivel Dr. Fülöp Erik jobbikos polgármester bejutott a parlamentbe.

„Ott nem tehetjük meg, hogy azt csak úgy feladjuk”- utalt arra Mirkóczki, hogy korábban is a pártjukhoz tartozó politikus vezette a várost.

atv.hu

További belföldi híreink