Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-05-16 16:28:00

Értékelte az MSZP a miniszter-jelölteket, nem sokat késett a Fidesz reakciója

A szocialisták sajtótájékoztatókon akarják szembesíteni az új minisztereket az elmúlt nyolc évvel. A Fidesz szerint az MSZP semmit nem tanult a vereségből, pedig nem a kormányt, hanem az ellenzéket szavazták le a választók.

Az MSZP-Párbeszéd szerint a miniszterjelöltek úgy tesznek, mintha az elmúlt nyolc évben nem a Fidesz kormányzott volna, ezért a két ellenzéki párt szembesíteni fogja őket az elmúlt időszak "tragikus kártéteményeivel". Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője, az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség vezetője az elmúlt napok miniszterjelölti meghallgatásait értékelve szerdán Budapesten sajtótájékoztatón közölte, a meghallgatásokon az MSZP-Párbeszéd szövetség a kérdéseire nem kapott válaszokat és a miniszterjelöltek úgy tettek, mintha most kerültek volna kormányra, mintha a "tragikus kártéteményeik" az oktatásban, az egészségügyben, a szociális ágazatban meg sem történtek volna. Hozzátette: a következő napokban az MSZP-Párbeszéd írásbeli kérdésként is benyújtja az Orbán-kormánynak azokat a kérdéseket, amelyekre nem kapott választ.

A két párt képviselői sajtótájékoztatókon szembesítik a most felálló kormányt az elmúlt nyolc évvel, illetve elmondják, mit várnak az új miniszterektől - ismertette. Tóth Bertalan az egyik legbűnösebb miniszternek nevezte Balog Zoltánt, az emberi erőforrások ügyvezető miniszterét. Véleménye szerint valóban csak arra lehet a távozó miniszter büszke, hogy a nagypéntek munkaszüneti nap lett, hiszen az elmúlt években 30 ezren haltak meg gyógyítható betegségben, ekkor volt a legmagasabb az orvos- és nővérelvándorlás, illetve ekkor csökkent a legdrasztikusabban a betöltött háziorvosi praxisok száma.

A frakcióvezető szerint az oktatásban is tragikus a helyzet, a pedagógusok is elhagyják a pályát, tovább nőtt a funkcionális analfabéták száma és tízezer gyermeket raktak ki az oktatási rendszerből az iskolakötelezettség korhatárának csökkentésével. Úgy összegzett: az elmúlt nyolc év az oktatásban, az egészségügyben és a szociális területen nem sikertörténet, igazságtalan társadalmi berendezkedés épült ki.

Tóth Bertalan sajtótájékoztatójára szűk két órán belül közleményben reagált a Fidesz. A nagyobbik kormánypárt szerint „a szocialisták semmit nem tanultak a választási vereségükből, továbbra sem a magyar emberekkel, hanem csak a belső hatalmi harcaikkal vannak elfoglalva”. Hozzáteszik: „most is a nagy többséggel újraválasztott kormányt és a még ki sem nevezett minisztereket támadják, miközben a magyarok az ellenzéket és nem a kormányt szavazták le”.

atv.hu/MTI

További belföldi híreink