Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-05-16 20:33:00

Bödőcs Tibor és Tompa Andrea regénye kapta a legrangosabb irodalmi díjat

Bödőcs Tibor paródiakötete és Tompa Andrea regénye kapta a legrangosabb magyar irodalmi díjat. 2017 legjobb szépirodalmi művei közül a hazai kulturális élet jeles képviselői válogatták ki a legjobb tízet, ezek közül a közönség és egy szakmai zsűri is megszavazta a kedvencét.

Egymást váltották a színpadon a kortárs magyar irodalom legnagyobbjai, akik az egyik hazai könyváruház díjátadóján adtak kedvcsinálót az olvasáshoz. A tavalyi év legjobb szépirodalmi művei közül a hazai kulturális élet jeles képviselői válogatták ki a legjobb tízet, ezek közül szavazta meg a kedvencét az olvasóközönség.

Nevetés töltötte meg a termet, amikor Bödőcs Tibor paródiakötetéből idéz. A stand up comedy mellett íróvá avanzsált Bödőcs kötete olyan szerzők teljes életművét parodizálja, mint Krúdy, Hemingway, Krasznahorkai, és Orwell. A díjjal járó 1 millió forintos jutalmat a szerző a Gyermekétkeztetési Alapítványnak ajánlotta fel.

Beck Zoltán, Bálint Csaba, Fullajtár Andrea, Szilágyi Zsófia és Károlyi Csaba. Ők annak a zsűrinek a tagjai, akik a szakmai díj sorsáról döntöttek.

Az ötvenes évek Kolozsvárján a város lakói a mind fojtogatóbb diktatúra kiszámíthatatlan fordulatainak kiszolgáltatva élik hétköznapjaikat - négy ember sorsát követi végig Tompa Andrea regénye, az Omerta, amely az irodalmi díjat kapta.

A díjat elnyerő könyvek szerzői 25 millió forintos médiatámogatást is kaptak, amit bármelyik könyvük promóciójára felhasználhatnak.

atv.hu

További belföldi híreink