Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-05-15 08:01:00

Milliárdokat osztottak szét jutalomként az Emmiben még a választás előtt

Több mint kétezren kaptak fejenként átlagosan kétmillió forint jutalmat még a választások előtt az Emberi Erőforrások Minisztériumában - írja a 24.hu.

A portál szerint több mint 4,2 milliárd forintot fizettek ki jutalmazásra. Az uniós források lehívásában közreműködők akár kétévnyi fizetésüket is megkaphatták.

Korábban hasonló összegű prémiumot kaptak a Miniszterelnökségen dolgozók is. Igaz, ott lényegesen kevesebb embert jutalmaztak.

Az EMMI sajtóközleményben reagált. Azt írják, a sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben az Emberi Erőforrások Minisztériuma sem bónuszt, sem jutalmat nem fizetett dolgozóinak. A valóság ezzel szemben az, hogy a tárca a 2017. évi fejlesztéspolitikai célokról szóló 1221/2017. (IV.25) Korm. határozatot hajtotta végre.

A jogszabály értelmében az uniós fejlesztési célok teljesítéséhez hozzájáruló munkatársak szigorú teljesítménycélok és teljesítménykövetelmények végrehajtását követően céljuttatásra voltak jogosultak. A céljuttatás forrása a hivatkozott kormányhatározat 7. és 9. pontjaiban nevesített forrás - olvasható a közleményben.

atv.hu/24.hu

További belföldi híreink