Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-05-15 13:32:00

A CEU felszólította a kormányt, írja alá a működésükről a megállapodást

A CEU teljesítette a lex CEU által meghatározott kötelezettségeit. Most itt az idő, hogy Magyarország kormánya is megtegye ugyanezt. Felszólítjuk a kormányt, hogy a megállapodást haladéktalanul írja alá – monda Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora.

A CEU felszólította a kormányt, írja alá a működésükről a megállapodást
Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora

Miután a Nyílt Társadalom Alapítványok bejelentette távozását Budapestről, a CEU megerősíti, hogy továbbra is elkötelezett amellett, hogy a kutatásban és oktatásban vállalt misszióját Budapesten folytassa, ahol 26 éve van az otthona – tudatták ma egy egyetem részéről.

Tájékoztatásuk szerint „az utóbbi időben biztató jeleket láttak. Április 13-án magas rangú magyar tisztviselők küldöttsége látogatta meg a CEU amerikai oktatási helyszínét a New York állambeli Bard College-ban, és megbeszéléseket tartottak a CEU vezetőségével. A megbeszéléseken New York Állam Oktatási Hivatalának képviselői is részt vettek. A találkozó alapján biztosak vagyunk abban, hogy Egyetemünk maradéktalanul teljesíti a lex CEU amerikai oktatási tevékenységet előíró feltételét” – írják.

A helyzet rendezéséhez már csak egy lépés szükséges, az, hogy Magyarország kormánya aláírja a 2017 szeptemberében New York állammal közösen véglegesített megállapodástervezetet.


„A CEU teljesítette a lex CEU által meghatározott kötelezettségeit. Most itt az idő, hogy Magyarország kormánya is megtegye ugyanezt”

- monda Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora. „A CEU nem kezdhet még egy tanévet ilyen bizonytalan jogi helyzetben. Felszólítjuk a kormányt, hogy a megállapodást haladéktalanul írja alá.”

atv.hu

További belföldi híreink