Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-05-12 12:24:00

Eltűnt 20 oldal a Fenyő-gyilkosság egyik aktájából

Fenyő János 120 oldalas dossziét állított össze az ellenségeiről, ennek az aktacsomónak különös jelentősége van az újból elővett, a meggyilkolásával kapcsolatos nyomozásban.

Eltűnt 20 oldal a Fenyő-gyilkosság egyik aktájából

A Magyar Idők szerint ebből a dokumentumból valakik kivettek 20 oldalt, aminek nyoma veszett.

Fenyő a meggyilkolása előtt ezt a dokumentumcsomagot a lap szerint átadta Kuncze Gábor akkori belügyminiszternek, aki azonban tagadta, hogy bármikor is eljutott volna hozzá. Kunczét azután hallgatták ki, hogy a rendőrség 2012-ben elkapta a gyilkosát, Jozef Roháčot.

Az aktából 100 oldal a Központi Bűnüldözési Igazgatóság vezetőjéhez került, tehát az akta létezik. A Magyar Idők azt írja, hogy a hiányzó 20 oldal Gyárfás Tamás valamilyen áfaügyével kapcsolatos feljegyzéseket tartalmaz, és ezt akarta Fenyő nyilvánosságra hozni. A lap szerint az áfacsalásra voltaképpen a Nap Tv Angol utcai székházának építésével kapcsolatos iratokból derült volna fény, amelyben konkrét neveket, időpontokat és összegeket szerepeltettek.

Mint ismert, az Országos Rendőr-főkapitányság április 10-én tette közzé, hogy 2017. október 31. óta ismét nyomoznak a Fenyő János ellen 1998. február 11-én előre kitervelten elkövetett emberölés ügyében. Egy héttel később azt közölték, hogy az ügyben Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnököt és médiavállalkozót a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai Budapesten elfogták, majd előállították és gyanúsítottként hallgatták ki. Az NNI az ugyanebben az ügyben március 22-én gyanúsítottként kihallgatott Portik Tamást is emberölésre felbujtással gyanúsítja. Gyárfás Tamás védője, Bánáti János április 18-án honlapján azt írta: védence gyanúsítotti kihallgatásán tagadta, hogy két évtizede arra utasította P. T.-t, ölesse meg Fenyő Jánost.

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája április 20-án egy hónapra nyomkövető eszközzel ellenőrzött lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el Gyárfás Tamás ellen.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink