Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-05-04 20:55:00

Hadházy: Egy picit még maradok

Az LMP politikusa szerint lehet annyira önző, hogy nem megy be a parlament alakuló ülésére, hogy ne kelljen Farkas Flóriánnal és Orbán Viktorral együtt esküt tennie. Szerinte ez a parlament nem legitim, legfeljebb fél-legitim, ezért semmilyen pozíciót nem váll a törvényhozásban.

 

Súlyos dilemmával küszködik most minden ellenzéki politikus – véli Hadházy, mert nagyon sok ok miatt állítható, hogy nem legitim a parlament, de amíg nem egyértelmű, hogy diktatúra van, addig mindent meg kell tenni a demokratikus viszonyok visszaszerzése érdekében. Részletesen felsorolta az ATV Egyenes Beszédben pénteken, hogy szerinte miért nem volt tiszta és tisztességes a választás. Emlékeztetett arra, hogy a kormány több év alatt több száz milliárd forintot költött kormányzati propagandára, és több százezer magyart kizártak a szavazás lehetőségéből, mert éppen nem tartózkodnak itthon – ezek mind aránytalanná tették a versenyt.

Elmondása szerint a dilemma azért súlyos, mert a demokráciából a diktatúrába való átmenet nem egy éles vonal. Az egyik berendezkedésből a másikba tartó út több évtizedig is eltarthat. A határ ott van, amikor már egyértelmű, akármit csinál az ellenzék, nem tudja visszafordítani demokráciába az országot. „Félek attól, hogy ennek a választásnak ez volt a tétje” – fogalmazott.

Krug Emília rákérdezett: korábban azt ígérte, ha a Fidesz nyer, kiszáll a politikából, miért marad mégis? „Akkor úgy láttam helyesnek, de azt a véleményemet megváltoztattam” – vallotta be a politikus. Most úgy látja, ha valamilyen súlyos gazdasági válságba sodródik Magyarország, akkor talán le lehetne váltani az Orbán kormányt.

Még egy dolog marasztalja, mégpedig a Fidesz. „Úgy tűnik, hogy az elmúlt években én zavartam a legjobban a Fideszt” – erre következtetett Hadházy a választások előtt ellene beindított karaktergyilkossági kampányból. „Márpedig, ha ennyire nem szeretnék, akkor egy picit még maradok.”

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink