Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-05-02 19:22:00

„Mostantól csicskák vagytok” - védelmi pénzt szedett két 13 éves fiú egy debreceni iskolában

Védelmi pénzt szedett két fiú egy iskolában - most bíróság előtt kell felelniük a tettükért. Ha a kiszemelt áldozat nem fizetett, meg is verték vonakodó iskolatársukat. A két erőszakoskodó ráadásul még nem is töltötte be 14. évét, amikor a bűncselekményeket elkövették.

Meglepetéssel kezdődött a két fiatal tárgyalása, ugyanis a meghirdetett időpontban a két fiú közül csak az egyik érkezett meg a bíróságra, de mint kiderült az ülnökök sem értek oda időben.

Az ügyész szerint a két hatodikos fiú az alattuk járó évfolyam diákjait terrorizálta, pénzt követeltek tőlük és veréssel fenyegették a két kisebb társukat.

Sértetteket több alkalommal megrúgták, őket leköpték, bordájukba bele ütöttek, valamint közölték velük, hogy mostantól csicskák vagytok, és a mai naptól kezdve pénzt kell hozniuk nekik. Ezek után megfenyegették a sértetteket, hogy ha elmondják a történteket a saját apjuknak, akkor megb…ák őket is a sértettek hátán” – mondta Sárköziné Horváth Judit ügyész.

A történet egy debreceni iskolában zajlott. Az iskola vezetője februárban azt mondta, hogy ők mindent megpróbáltak, hogy saját eszközeikkel megoldják a problémát, de a két fiút nem tudták kordában tartani; ezért fordultak a rendőrséghez.

A két fiú nem ismert kegyelmet. Ha tudták, hogy a kisebbeknél pénz van, akkor lefogták, erőszakkal átkutatták áldozataikat. Amikor egy osztálytársuk ezt észrevette, akkor a szemtanút is megverték. Végül az intézmény vezetője vetett véget az erőszakoskodásnak és tett feljelentést a rendőrségen. A két fiatal ellen javítóintézeti elhelyezést javasol az ügyészség.

atv.hu

További belföldi híreink