Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-26 19:21:00

Trump újabb részleteket tárt fel a CIA igazgatójának phenjani tárgyalásairól

Donald Trump amerikai elnök egy interjúban újabb részleteket tárt fel Mike Pompeo, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója Phenjanban folytatott tárgyalásairól Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel.

Trump újabb részleteket tárt fel a CIA igazgatójának phenjani tárgyalásairól

Az elnök a Fox televíziónak csütörtökön telefonon adott interjújában elmondta, hogya CIA igazgatója és az észak-koreai vezető - mint fogalmazott - "jól kijött  egymással".    

Kedden, az Emmanuel Macron francia elnökkel tartott tárgyalásain Donald Trump arról beszélt, hogy a várható csúcstalálkozó az észak-koreai vezetővel "nagyszerű lesz", s azt állította, hogy Washington nem tett engedményeket Phenjannak, sőt, még csak nem is tárgyalt az Észak-Koreában fogva tartott három amerikai állampolgár sorsáról. Először fordult el, hogy dicsérte is Kim Dzsong Unt: "nagyon nyitottnak" és "tiszteletre méltónak" nevezte a diktátort.    

Észak-Korea a múlt héten bejelentette, hogy a csúcstalálkozó előtt azonnali hatállyal leállítja atomfegyver- és rakétakísérleteit, az amerikai elnök azonban a Macronnal tartott keddi nemzetközi sajtóértekezletén a Koreai-félsziget teljes atomfegyver-mentesítését jelölte meg a csúcstalálkozó céljának.

atv.hu/MTI

További belföldi híreink