Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-25 14:13:00

Vidékfejlesztés: Nagy István a legesélyesebb Fazekas utódjának

Nagy István parlamenti államtitkár a legesélyesebb, hogy Fazekas Sándor utóda legyen a földművelésügyi tárca élén. "Ő 2014-ben Orbán Viktor jelöltje volt az államtitkári posztra is" – mondták az atv.hu-nak.

Vidékfejlesztés: Nagy István a legesélyesebb Fazekas utódjának
Fotó: kormany.hu

Távozik Fazekas Sándor a kormányból, ő maga mondta el a Magyar Időknek adott interjúban, hogy a napokban Orbán Viktor felkérte, hogy a következő időszakban is legyen földművelésügyi miniszter, de ő udvariasan megköszönte a bizalmat, és nemet mondott, mert úgy érzi, hogy az előttük álló időszakban a Fidesz-frakció munkáját szeretné erősíteni. Fazekas Sándor azt mondta, tudja, ki lesz az utódja, de nem árulta el.

Munkatársunknak azt mondták,

a legesélyesebb az új Vidékfejlesztési tárca élére Nagy István jelenlegi parlamenti államtitkár lehet,

ő politikus, Mosonmagyaróvár volt polgármestere. Azért is adnak neki nagyobb esélyt, mint államtitkár társának Bitay Mártinnak, mert ő már 2014-ben is Orbán Viktor jelöltje volt az államtitkári tisztségre a kiválasztásnál. De esélyes a tárca másik államtitkára, Bitay Márton, a minisztérium állami földekért felelős államtitkára is – ő a miniszter helyettese lehet adott esetben – mondták forrásaink.

További belföldi híreink