Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-25 21:18:00

Kósa az Origónak: nem lesz miniszter a következő Orbán-kormányban

A Fidesz elnöksége ugyanis új feladattal bízta meg a jelenleg a modern városok programért felelős tárca nélküli minisztert.

Kósa az Origónak: nem lesz miniszter a következő Orbán-kormányban

"A tárca nélküli miniszteri pozíciómban a Modern Városok Programért feleltem. Amire felkért a miniszterelnök, azt elvégeztem" - mondta Kósa Lajos az Origónak adott interjúban. A Fidesz elnöksége ugyanis új feladattal bízta meg, ő lesz a 2019-es önkormányzati választási kampány országos kampányfőnöke.

„A választásra való felkészülésért és az eredményességért felelek. Ez a feladat a kormánytagsággal politikailag összeférhetetlen, így értelemszerűen nem maradhatok miniszter” – jelentette ki Kósa. 

A jelenleg a modern városok programért felelős tárca nélküli miniszter azt is elárulta az interjúban, hogy az önkormányzati kampányban nem szervezik át az önkormányzati rendszert. “A kampányban megtapasztaltakat és a felgyűlt tudást lehet majd használni az önkormányzati rendszer továbbfejlesztése területén” - mondta. Portálunk már korábban megírta, hogy Kósa Lajos számára elúszott a miniszteri poszt, erről részleteket itt olvashat.

Az EP-választásokon Gyürk András lesz a Fidesz kampányfőnöke.

atv.hu

További belföldi híreink