Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-25 06:48:00

Fazekas nem lesz tovább miniszter

Nem vállalja az újabb négy évre szóló megbízást Fazekas Sándor, az agrártárca vezetése helyett a Fidesz-frakció munkáját erősítené az új kormányzati ciklusban.

Fazekas nem lesz tovább miniszter

A földművelésügyi miniszter ezt az Magyar Időknek jelentette be.

Az utódját már kijelölték, személyéről hamarosan a miniszterelnök ad tájékoztatást. Az átalakításokkal kapcsolatban Fazekas jelezte, vidékfejlesztési téren új feladatok kerülhetnek a tárcához.

Már októbertben írtunk arról, hogy egy negyedik Orbán-kormány esetén sem marad Fazekas Sándor az agrártárca élén. Akkor kormányzati források arról beszéltek munkatársunknak, hogy Fazekas „nem ambicionál” egy következő ciklust 2018-ban, akkor sem, ha megint Orbán Viktor alakíthat kormányt.

Fazekas Sándor eredményei közé az új földtörvény megalkotását, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara felépítését és az állami területeket kezelő Nemzeti Földalapkezelő Szervezet földbérleteinek újraszabását sorolják. 

Viszont a 2015-ös Napi Gazdaság cikk szerint a Kun-Mediátor-botrány és az váltotta ki vele szemben az elégedetlenséget, és az is, hogy Fazekas Sándor annak idején nem tudta távol tartani tárcáját a brókercégek botrányától sem, a Földművelésügyi Minisztérium által felügyelt TIG Nonprofit Kft. 410 millió forintot helyezett el a Hungária Értékpapír Zrt.-nél, amely pénz „odaveszett.”

Fazekas Sándort az állami földek újraosztása miatt folyamatos tűz alatt tartotta az ellenzék, de rontotta a pozícióit a Kiss Szilárd volt agrárdiplomatához fűződő kapcsolata is, a miniszter kiállt a bűncselekményekkel vádolt szakember mellett.

atv.hu

További belföldi híreink