Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-25 18:21:00

A negyedik Orbán-kormány: Akik maradnak, akik jönnek, és akik távoznak

Orbán Viktor miniszterelnök már tájékoztatta a Fidesz vezetését, hogy kiket tervez negyedik kormánya minisztereinek – tudtuk meg.

A kormányfő már tájékoztatta a Fidesz vezetését, hogy kiket tervez negyedik kormánya minisztereinek – mondták az atv.hu-nak.

Akik maradnak: a legstabilabb minisztere, Rogán Antal, erős portfólióval kabinetminiszter, Szijjártó Péter külügyminiszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Trócsányi László igazságügyi miniszter.

Akik jönnek – és akikről az atv.hu már beszámolt - Gulyás Gergely kancelláriaminiszter, a kormány arca, Palkovics László innovációs miniszter, aki viszont a felsőoktatást is megkapja, illetve Bártfai-Manger Andrea vagyonkezelésért felelős miniszter, Nagy István földművelésügyi miniszter, és egy új honvédelmi miniszter, aki "tábornok-katona".

Frissítés: a Figyelő információi szerint várhatóan Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök lesz az új honvédelmi miniszter. Az EMMI-t Kásler Miklós vezeti.

Akik távoznak: Balog Zoltán (EMMI), Lázár János (Miniszterelnökség), Seszták Miklós (fejlesztés), Fazekas Sándor (földművelésügy) Simicskó István (honvédelem).

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke minden bizonnyal nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes lesz.

A paksi óriásberuházásért felelős tárca nélküli miniszter marad Süli János is a negyedik Orbán-kormányban. A miniszterelnök ezt is jelezte tegnap délután a Fidesz elnökségi ülésén, amikor a következő kabinetjének névsorát ismertette – mondták az atv.hu-nak fideszesek.

Április 8-án Süli János Pakson egyéni mandátumot szerzett, a miniszter a parlamenti KDNP-frakciójának lesz a tagja.

Ajánlom

További belföldi híreink