Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-24 10:54:00

Gulyás Gergely állhat a mikrofon mögött a megújult kormányinfón

Orbán Viktor miniszterelnök sorra konzultál a miniszteri posztokra esélyes jelöltekkel. Az ATV főmunkatársának azt mondták: legközelebb már Gulyás Gergely állhat a mikrofon mögött a megújult kormányinfón.

Gulyás Gergely állhat a mikrofon mögött a megújult kormányinfón

Sorra adják a kilincset Orbán Viktor miniszterelnöknél a miniszteri bársonyszékek és államtitkári posztok lehetséges várományosai, a fő kormányzati konstrukció már megvan, de még sok terület-"alterület" mozog.

A kormányzati körökből kiszivárgott információk alapján minden bizonnyal marad a kormányinfók intézménye - a műfaj a miniszterelnök ötlete volt két éve, hogy a legfontosabb kormányzati intézkedések elmagyarázása közvetlenül, televízión keresztül jussanak el az országhoz. Ezt folytatni is szeretnék, de már Lázár János nélkül. Az ATV főmunkatársának azt mondták: Gulyás Gergely lesz a kormánykommunikáció arca, ő állhat majd a mikrofon mögött a megújult kormányinfókon, ezzel "új szín, új hang" jelenik majd meg.

A parlamenti frakció vezetője a Fidesz felkészült jogi szakpolitikusa (az új alaptörvény normaszöveg koncepcióját Szájer Józseffel közösen dolgozták ki), erős a keresztény-konzervatív elvi-ideológiai háttere. Jól kezeli a sajtó minden szegmensét, a kormánnyal ellenséges orgánumokkal is korrekt a kapcsolata. Konfrontatív diskurzusokon is vitaképes, az elmúlt ciklusban ő volt az a fideszes politikus, aki a legtöbbször vállalt nyilvános szereplést, kerekasztal vitát ellenzéki politikusokkal. Brüsszelben is otthonosan mozog, és jók a német kapcsolatai, a Bundestag egyik CSU-s alelnöke videóüzenetben kampányolt mellette április 8-a előtt.

A választásokon nem listáról, hanem a XII. kerületben, Pokorni Zoltán volt körzetében győzött, egyéni mandátumot szerzett, a Fidesz pártalapítványának, a Polgári Magyarországért Alapítvány főigazgatója.

Ajánlom

További belföldi híreink