Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-23 11:58:00

Jégesőt hozhat a zivatar, kiadták a figyelmeztetést

Hétfőn már több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, majd keddre egy hidegfront hoz pár fokos lehűlést.

A délelőtti, kora délutáni órákban elsősorban a Dunántúlon, főleg a Dunántúl északi részén alakulhatnak ki zivatarok, melyekben a legerősebb széllökések meghaladhatják a 80 km/h-t - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. A zivatarokat helyenként jégeső is kísérheti, a jégszemek átmérője akár a 2 cm-t is meghaladhatja.

Egy-egy erősebb cellából rövid idő alatt több mint 20 mm csapadék is hullhat. A kialakult zivatarok kelet felé helyeződnek át, a késő délutáni, esti órákban az ország középső részén, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben, valamint az Északi-középhegységben lehet zivatarokra számítani. Késő este a zivatartevékenység megszűnik.

Hidegfront hoz szelet, pár fokos lehűlést

Keddre virradóra záporokkal, helyenként zivatarokkal, feltámadó északnyugati széllel hidegfront érkezik. Napközben északnyugat felől csökken a felhőzet, de keleten, északkeleten továbbra is kialakulhat egy-egy zápor, zivatar. Enyhe lesz a hajnal, a csúcshőmérséklet viszont pár fokkal visszaesik, délután 20-25 fokra van kilátás – írja az Időkép.

Szerda hajnalra országszerte kiderül az ég, majd napközben sok lesz a napsütés, csak kis eséllyel alakulhat ki egy-egy gyenge zápor. Élénk, erős délnyugati széllel ismét melegebb levegő áramlik térségünkbe, így újra erősödik a nappali felmelegedés, 23 és 28 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Csütörtök napközben újabb hidegfront érkezhet.

atv.hu

További belföldi híreink