Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-22 19:31:00

Így reagáltak a pártok Márki-Zay beszólására

Egységes ellenzékre lenne szükség- ezt mondta Márki-Zay Péter szombat esti beszédében. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint a magyarok olyan ellenzéket érdemelnek, akik ki mernek állni a nemzetért. Közben az LMP holnapra egyeztetésre hívta a parlamentbe jutott ellenzéki pártokat. Azt szeretnék, ha még az új Országgyűlés megalakulása előtt egyeztetni tudnának a parlamenti munkával kapcsolatos tervekről.

A demonstráción részt vevő politikusok közül a színpadon csak Márki-Zay Péter szólalt fel. Tőle nem csak a kormány kapott kemény kritikát, hanem a komplett ellenzék is.

„Nem így terveztük, de a magyar nép ezen a választáson leváltotta az ellenzéket…” – mondta a hódmezővásárhelyi polgármester.

A pártokat is szerettük volna megkérdezni arról, hogy számukra mi a tanulsága Márki-Zay Péter üzenetének. Az MSZP-sek nem akartak nyilatkozni és nem értük el a Jobbik politikusait sem.

Az LMP ugyanakkor jelezte, egyeztetésre hívja a teljes parlamenti ellenzéket – igaz Ungár Péter szerint ennek nincs köze a hódmezővásárhelyi polgármester beszédéhez.

Ungár Péter azt mondta: „Azt szeretnénk egyeztetni, hogy a következő parlamenti ciklusban milyen stratégiát követünk, beleértve az alakuló ülést és az azt követő időszakot.”

Az LMP szerint az ellenzéki pártoknak nem egymással, hanem a Fidesszel kell küzdeniük. Ez a DK szerint is így van, a párt azonban úgy véli éppen a Lehet Más a Politika az, amely későn ismerte fel mindezt.

Rónai Sándor, a DK szóvivője azt mondta: „A DK mindig is az együttműködés híve volt, mi éppen ezért már a választások előtt 63 körzetben visszaléptünk. Azt sajnáljuk, hogy vannak olyan ellenzéki pártok, akik ezt csak a választások után látták be, hogy szükség van az együttműködésre, de annak most nagyon örülünk, hogy az LMP is felismerte és elszánta magát arra, hogy együttműködést kezdeményezzen a többi ellenzéki párttal.”

Úgy tudjuk, hogy a DK és az MSZP-Párbeszéd frakciószövetség részt vesz az egyeztetésen, a Jobbiktól azonban erre adásunkig nem kaptunk választ.

atv.hu

További belföldi híreink