Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-20 11:17:00

Lázár: Befejeztem

A miniszter távozik, szerinte a kormányon kívül is van élet. A továbbiakban a választóival akar találkozni, őket akarja meghallgatni. Büszke arra a munkára, amit a Miniszterelnökségen végzett.

Miután Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban azt mondta, átalakításokat tervez és a Miniszterelnökségen egy másik típusú vezetésben gondolkodik, Lázár János inerjút adott a hódmezővásárhelyi Rádió 7-nek.

Azt mondta, nem lesz a továbbiakban miniszter. 2014-ben Orbán négy évre kérte fel a Miniszterelnökség vezetésére.

"Ezt a munkát elvégeztem, kerek egésznek tekintem"

- mondta Lázár, aki elmondása szerint már ősszel jelezte a miniszterelnöknek, hogy a ciklus végén befejezi. A sajtóban is elkezdett terjedni ez a hír, ám Lázár most először mondta ki nyilvánosan, hogy távozik a kormányból.

Büszke arra, hogy létrehozta ott "a legerősebb csapatot", "a legkiválóbb tisztviselők itt dolgoznak", példaként az uniós források hatékony lehívását említette - számolt be az interjúról az Index.

További terveiről azt mondta, Budapesten és a kormányon kívül is van élet, a választóival szeretne találkozni és őket meghallgatni.

A Csongrád megyei 4-es számú, hódmezővásárhelyi és makói központú választókörzetben a szavazatok csaknem 52 százalékát elnyerő politikus hangsúlyozta, helyben az együttműködésre kell törekedni, nem a szembenállásra. Elmondta, már találkozott és konstruktív beszélgetést folytatott két kihívójával a jobbikos Kiss Attilával, és az MSZP-Párbeszéd jelöltjével, Rója Istvánnal. A jövő héten egyeztet Algyő független polgármesterével, Molnár Áronnal, akivel az utóbbi időszakban nem mindenben értett egyet, és kész a kapcsolat rendezésére Márki-Zay Péter (független) hódmezővásárhelyi polgármesterrel is.

A politikus közölte, ehhez azonban "egy mondatot vár a kampányban elhangzottak okán". A városnak arra van szüksége, hogy megválasztott képviselői együttműködjenek egymással - hangsúlyozta Lázár János.

atv.hu/Rádió 7

További belföldi híreink