Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-17 21:07:00

Sallai Róbert Benedek: lehet, hozzájárultam ahhoz, hogy Hadházy felborult

Az LMP-s politikus mindenkitől bocsánatot kért az ATV Egyenes beszéd című műsorában, aztán mégis beleszállt az ellenzéki oldal számos képviselőjébe és saját pártja vezetőibe is.

Nem vagyok kicsit sem verekedős, sem agresszív és Hadházy Ákost sem ütöttem meg- mondta az ATV Egyenes beszéd című műsorában Sallai Róbert Benedek. Azt elismerte, hogy azon az ülésen valóban a fejébe tolult a vér, amit nagyon sajnál és röstell.

„Lehet, hogy hozzájárultam ahhoz, hogy felborult”

- fogalmazott a politikus, aki bocsánatot is kért Hadházy-tól és a családjától is.

Mint mondta, nem úgy sikerült a kampány, ahogy szerették volna, ráadásul a választás utáni héten végig amiatt kellett magyarázkodnia, amit Hadházy Ákos társelnök mondott róla és Schiffer Andrásról.

Arra a kérdésre, hogy lemond-e titkári posztjáról, azt válaszolta: „nem teszem meg”. Ugyanezt jelentette ki arra is, hogy kilép-e a pártból. Hozzátette: ha olyan testület, amelynek joga van rá az LMP-ben, mégis ilyen döntést hoz, azt teljes méltósággal fogja viselni és elfogadja. Azt ugyanakkor elítélte, hogy a párt vezetői a sajtón keresztül üzengetve próbáljanak a párton belül rendet tenni.

A visszalépésekkel kapcsolatban azt mondta, az LMP összes döntéshozó szerve kimondta, hogy nincsenek visszalépések és többször állást foglalt a párt etikai bizottsága is. Sallai szerint Hadházy Ákos ennek ellenére folytatott tárgyalásokat a többi ellenzéki párttal.

Rónai Egon felvetette, hogy hétfőn az ATV-ben Kanász-Nagy Máté kijelentette: volt elnökségi döntés a visszalépések mögött. Erre Sallai úgy reagált, hogy korrekt srácnak tartja a párt szóvivőjét, de „vagy tévedett, vagy félrevezették”, mert ő titkárként tudja, hogy nem volt ilyen határozat. Hozzátette: valami papírt néhány elnökségi tag aláírt, de szerinte nem lehet jogforrásnak tekinteni „néhány elnökségi tag által aláírt cetlit”.

A társelnökök csak arcok?

Arról is beszélt, hogy a társelnökök csak arcai a pártnak, nem ők a politikai irányítók, ők csak képviselik az LMP értékeit és a kongresszuson hozott döntéseket. Mint mondta, kritikái ösztönözhették Szél Bernadettet arra, hogy távozásra szólítsa fel abból a pártból, aminek ő az egyik alapítója. Sallai Róbert Benedek mindenesetre bocsánatot kért a műsorban mindenkitől, akit megbántott, de azt gondolja Hadházyról, hogy „egy rossz pártba jött és nagyon benézte ezt”, ráadásul vezetőként állítása szerint a pártban legtöbbjüket nem is tudta inspirálni.

Úgy gondolja, másfél éve a társelnök „semmiféle víziót nem tudott felmutatni” és egyáltalán nem beszélt senki a kampány hónapjaiban víziókról, arról, mit tennének, ha ők irányíthatnák az országot.

Rónai Egon azt is megkérdezte, lesz-e szakadás az LMP-ben. Sallai elmondta: reméli, hogy nem, ugyanis szerinte sokkal több minden van, ami összeköti az LMP-seket, mint, ami elválasztja. Kétségkívül van egy értékválság és meg kell találni a saját gyökereinket- fogalmazott a politikus, majd elmondta: amit Ron Werber elkezdett felépíteni, az az értéknélküliség felé mutat és ez szerinte nem jó.

Közölte: pártja méltósággal viseli a pénzügyi nehézségeket is, és mivel a választási eredményeik jók lettek, a következő években megpróbálják majd rendezni ezeket úgy, hogy ne a választóknak kelljen, mint például az Együtt esetében. A DK-ról is beszélt, azt mondta, lehet, hogy Gyurcsány Ferenc úriember, mert a parlamentben előre engedi a hölgyeket, de aminek ellenzéki oldalon a közelébe megy, az szerinte nem lesz nyerő.

Sallai szerint a választás megmutatta, hogy akármilyen szakértő jöhet az ellenzéki pártokhoz, „fogalmuk nincs róla”, hogy a fővároson kívül élők millió mit gondolnak Orbán Viktorról, a választásokról, a jövőjükről.

Hozzátette: ezek a tömegek nem fognak a taktikai szavazással foglalkozni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink