Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-17 14:58:00

Pillangókéssel raboltak ki egy 16 éves fiút Monoron

A Monori Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki pillangókéssel fenyegetőzve rabolt ki egy 16 éves fiút és egy férfit Monoron.

A bűnügy vádlottja 2017 karácsony este felfigyelt egy férfira és két fiúra Monoron, egy sörözőben. Elhatározta, hogy megszerzi a telefonjaikat. Utánuk ment az utcán, utolérte őket és mondvacsinált ürüggyel beléjük kötött.

Kérdőre vonta a férfit, hogy feltöltött róla egy videofelvételt az internetre, és követelte, hogy mutassa meg a telefonján lévő felvételeket. A férfi elővette a mobiltelefonját és mutatta a vádlottnak, hogy azon semmilyen felvétel nincs – írja közleményében az ügyészség. 

A vádlott ekkor elővett egy pillangókést, azzal hadonászott és mindhármójukat sorba állította az utcán. Kiabált, fenyegetőzött, hogy mindenkit nyakon fog szúrni, majd egy alkalommal megütötte az egyik fiút, aki elszaladt.
A másik fiút és a férfit azzal fenyegette meg, hogy elvágja a torkukat, ha nem adják át a telefonjaikat. Ők félelmükben nem mertek ellenállni. A vádlott mindkét sértett mobiltelefonját elvette.

A férfit még aznap este egy szabálysértés elkövetése miatt Budapesten előállították, és megtalálták nála a pár órával korábban megszerzett, egyenként 30.000.- forint értékű telefonokat.

A Monori Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével vádolja a férfit, akivel szemben fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt. A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

atv.hu

További belföldi híreink