Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-16 12:43:00

Rekordot dönthetnek idén a nyári táborozások: itt vannak az árak

Idén nyáron a 200 ezret is meghaladhatja a táborozó gyermekek száma- mondta el az ATV Startban a Táborfigyelő ügyvezetője.

Egyre népszerűbbek a nyári táborok

 

2018 lehet a rekordév a gyerekek nyári táborozásának piacán. Az idén a 200 ezret is meghaladhatja a táborozó gyerekek száma. Tóth Béla, a Táborfigyelő ügyvezetője arról beszélt az ATV Start műsorában, hogy jellemzően egyre fiatalabb kortól veszik igénybe a gyerekek a nyári tábort, idén két éves kortól is lehet már jelentkezni. Mivel legtöbben az egyhónapos bölcsődei, vagy óvodai nyári zárás alatt nem tudják megoldani, hogy a gyerekeikkel legyenek, ezért erre is nagy igény van, tudtuk meg.
 
Tóth Béla tájékoztatott az árakról is: a legolcsóbb tábori hét (7 nap, 6 éjszaka) 13 ezer forint, a legdrágább 249 ezer forint. Az ottalvós táborok átlagára 45 ezer, míg a napközis táborok átlagára 30 ezer forint. Az ügyvezető felhívta a szülők figyelmét, ne csak az árat nézzék, hanem az ár-érték alapján válasszanak, hogy a gyerekeknek minél több élményben legyen részük.
 
A legnehezebb körülmények között élő gyerekeknek a helyi önkormányzatok biztosítanak napközis ügyeletet, ahol csak az étkezést kell fizetni, vagy az Erzsébet- táborokat lehet megpályázni, közölte. Szerencsére egyre többen engedhetik meg, hogy jó minőségű táborba adhatják gyermeküket, tette hozzá.
 
Beszélt arról is, hogy ötven táborszervezővel közösen megalkották a táboros szakmai minimum programot, amely többek között tartalmazza azt a minimális elvárást, hogy jogi személlyel rendelkezzen a tábor.
 
A legnépszerűbb táborok az idén a programozó- és informatikatáborok, ahol 2-3 órát ülnek a gyerekek a tabletek előtt, a többi időt játékkal, sportversenyekkel töltik, tájékoztatott Tóth Béla. Elmondta, igen népszerűek a katonai, millitary, és idegennyelvű táborok is. A lista természetesen ennél sokkal hosszabb. Tóth említette, hogy neves személyiségek is indítanak nyári tábort, például Görbitz Anita, vagy Szávay Ágnes.
 
atv.hu

További belföldi híreink