Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-16 08:30:00

Jó hírt jelentette be Orbán József, erre még ő sem számított

Eltűnt Orbán József agydaganata. A 100 Folk Celsius zenésze a Blikknek árulta el az örömteli hírt, amelyre talán még ő maga sem számított, amikor tavaly ősszel kórházba került.

Akkor ugyanis hamar kiderült, hogy Orbán Józsefnek több rákos megbetegedéssel is meg kell küzdenie: a tüdejében és az agyában is mutattak ki daganatot. A zenész azonban nem adta fel, harcolt, vállalta a kemoterápiát,­ és még egy olyan kezelésbe is belement – elektrolízises kezeléssel próbálják elsorvasztani az ed­dig kemoterá­piával bombázott daganatot –, ami egészen új módszernek számít Magyarországon. Ám úgy tűnik, nem hiába tette mindezt, a terápiának köszönhetően ugyanis elindult a gyógyulás útján.

„Láttam a számítógépen az előtte és az utána felvételeket, és elmondhatom, hogy eltűnt az agydaganat” – mesélte a Blikknek Orbán József, aki ugyan még gyenge a kemoterápia és az egyéb gyógykezelések miatt, de nagyon bízik abban, hogy hamarosan erőre kap.

„A sok fekvés miatt a lábam nagyon legyengült, de mindennap szobabiciklizek, hogy megerősödjek. Stabilizálnom kell magam, de már sokkal jobban vagyok” – viccelődött a zenész, akinek már nem kell állandó orvosi felügyelet, s legközelebb három hét múlva várják egy újabb felülvizsgálaton.

„Nagyon nagy dolog ez, ami velem történt, le sem lehet írni azt a boldogságot, amit éreztem, amikor kiderült” – vallotta be Orbán, aki természetesen szeretne rendesen visszatérni a színpadra is. Igaz, arra még egy ideig várni kell, az elmúlt hónapok ugyanis annyira megviselték a szervezetét, hogy szeretné összeszedni magát, hogy ne csak egy-két dal erejéig tudjon színpadra állni.

„Előbb-utóbb az is megtörténhet. Igaz, inkább utóbb, mert azért a lábammal vannak gondok, de azon leszek, hogy sikerüljön” – jelentette ki határozottan a zenész, aki szerencsére nincs egyedül. Amellett, hogy a rajongói, zenésztársai is mellette állnak, hatalmas segítséget jelent számára kedvese, Andi, aki végig mellette állt ebben a szörnyű időszakban.

Orbán József, a 100 Folk Celsius zenekar frontembere jelenleg nem tud fellépni, de ez nem jelenti azt, hogy a zenekar szünetelteti a munkásságát. A népszerű banda járja az országot, számos meghirdetett koncertjük van, hiszen – ahogy a mondás is tartja – a show nem állhat meg.

atv.hu

További belföldi híreink