Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-16 12:56:00

Durva tragédia lehetett volna: ez mentette meg a sztárpár életét

A színésznő és párja, Gömöri András Máté a riasztónak köszönheti az életét, valószínűleg az új páraelszívójuk lehetett a probléma okozója. Az eset kapcsán pedig a megelőzésre hívja fel a figyelmet a sztárpár.

„Arra lettünk figyelmesek, hogy valami csipog a lakásban. Nem tudtuk mi az, kétségbeesve kerestük a zaj forrását és akkor vettük észre, hogy a szén-monoxid-jelzőnk az” – kezdte Lilla a történtet a Borsnak, majd Máté vette át a szót. „A szakközépiskolában voltunk tűzoltó versenyeken, innen tudtam, hogy mi is a teendő. Igyekeztem nem pánikba esni, azonnal kinyitottunk minden ablakot és rohantunk ki a házból, miközben hívtam a mentőket, hogy mi a teendő ilyen esetben” – folytatta. A tűzoltóság és a mentők perceken belül megérkeztek, mint utóbb kiderült szükség is volt rájuk, mert a színésznő a szénmonixid-mérgezés tüneteit produkálta.

„Kissé szédültem és enyhén hányingerem is volt. Nem tudtam eldönteni, hogy az izgalom vagy a szén-monoxid lehetett az oka, minden¬esetre a kiérkező mentősök és Máté is jobbnak látták ha oxigénmaszkot kötnek az arcomra és beszállítanak a legközelebbi kórházba kivizsgálásra. A vérvétel eredményei szerencsére nem mutattak eltérést, így pár óra múlva kiengedtek és hazamehettem, de ekkor már jócskán éjfél után jártunk” – mesélte Lilla. Amíg kivizsgálták, Máté a kiérkező szakemberekkel próbálta feltárni a szivárgás forrását a házban, megelőzve egy esetleges későbbi tragédiát.

„A szakemberek szerint az új páraelszívó lehetett a ludas, igaz, elenyésző eltérést tudtak csak kimutatni. A biztonság kedvéért lezárták a kazánt, így reggelre nem volt se fűtés, se meleg víz. Lavorba mosakodtunk, valószínűleg még pár napig így is marad. Az eset óta nem győzzük felhívni arra a figyelmet, hogy mindenki szereltessen be egy készüléket az otthonába. Csupán pár ezer forint, de – mint a mi példánk is mutatja – életet menthet” – fűzte hozzá Máté.

atv.hu

További belföldi híreink