Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-16 14:16:00

DK: a kémperrel kezdődik az „elégtétel”

Vadai Ágnes szerint teljesen világos Polt Péter fellépése: „a politikai ellenfelekre további elnyomás vár”.

DK: a kémperrel kezdődik az „elégtétel”
Polt Péter

„Polt Péter legfőbb ügyész nem okozott csalódást az állampártnak, felülvizsgálati kérelmet nyújtott be és a Kúria elé vinné a kémper tavaly jogerősen felmentett vádlottjait”- közölte a DK alelnöke.

Vadai Ágnes szerint „Polt fellépése teljesen világos: a Magyarországot 8 éven át fosztogató fideszes bűnözők április 8-án megmenekültek a rendszer fejétől a vejéig, a politikai ellenfelekre azonban további elnyomás vár”. Közölte: szerinte ezzel „Orbán beváltotta az ígéretét, a kémperrel kezdődik az “elégtétel".

Mint írják,

„a DK szerint mindent elmond Polt Péterről, hogy miközben 8 év alatt soha nem emelt vádat a legnagyobb fideszes bűnözők ellen, most több, mint 10 éve kreált politikai koncepciós pereket próbál felmelegíteni az ellenzék lejáratására”.

A Magyar Idők írta meg hétfő reggel, hogy a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati vezetőinek ügyében, mert álláspontjuk szerint megkérdőjelezhetőek a tavaly szeptemberben hozott jogerős felmentő ítéletek. A bíróság akár új eljárásra is kötelezheti a Fővárosi Ítélőtáblát.

A Fővárosi Ítélőtábla szeptember 25-én mentette fel jogerősen a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatóját, Galambos Lajost, utódját, Laborc Sándort, a Gyurcsány-kormány titokminiszterét, Szilvásy Györgyöt és P. László cégvezetőt a kémkedés és bűnpártolás vádja alól.

Az ügy lényege, hogy Galambos Lajos 2007-ben állítólagos bolgár szakembereket hívott az NBH-ba, hogy hazugságvizsgálatnak vessen alá több, általa megbízhatatlannak tartott középvezetőt. A P. László vezette biztonsági cég közreműködésével hozott szakemberek valójában oroszok voltak, és sajtóhírek szerint a polgári elhárítás szerverére is rákapcsolódhattak, így akár államtitkokhoz is hozzájuthattak. Galambost állítólag figyelmeztették beosztottai, hogy a bolgárok valójában oroszok, ám a tábornok ezt figyelmen kívül hagyhatta.

A Szilvásy György elleni vád alapja az volt, hogy amikor miniszterként értesült Galambos Lajos tettéről, elmulasztotta megtenni a feljelentést, Laborc Sándor ellen pedig azért emeltek vádat, mert nem intézkedett, amikor szembesült elődje tettével.

atv.hu

További belföldi híreink