Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-16 07:47:00

Az új Országgyűlés május 8-a környékén alakul meg, a Sargentini-jelentést is megtárgyalják

Május 8-a "környékén" alakul meg az új Országgyűlés. A parlamentnek majd - a kormánypártok szerint csak Soros-jelentésnek aposztrofált, a Magyarország ellen a félelmetes 7-es cikkelyt is bevető - Sargentini-jelentést is meg kell tárgyalnia - mondta Rogán Antal vasárnap este az Echo Tv-ben, és megismételte: politikai bolhacirkusz a szombati tüntetők tiltakozása a választás "elcsalása" ellen.

Az új Országgyűlés május 8-a környékén alakul meg, a Sargentini-jelentést is megtárgyalják

"Ez egy politikai bolhacirkusz"- így válaszolt Rogán Antal az Echo Tv vasárnap esti műsorában is arra, hogy a szombati ellenzéki tüntetés arról szólt, hogy április 8-án elcsalták a választásokat. (A kabinetminiszter a közrádió Vasárnapi Újság című műsorában is "politikai bolhacirkusznak" nevezte a tüntetést.) A választási bizottságoknál semmivel sincs több jogorvoslati kérelem, mint ami átlagosan lenni szokott, négy, nyolc és tizenkét évvel ezelőtt hasonló átlagszámban futottak be ilyen típusú észrevételek - mondta Rogán Antal a Bayer Show-ban. A különbség szerinte a választási eredményekben olyan meggyőző, hogy egy-két szavazókörben történtekből nem lehet kiindulni. "Mi magunk is tettünk több eljárásjogi panaszt, volt olyan hely, ahol a Fidesz képviselőjelöltjét kihúzták a listáról" - utalt az újpesti esetre. Ezeket kivizsgálják majd, de semmilyen formában nem érintik az eredményt - állította.

Az ellenzék szerinte a felelősség elől menekül, "nekik el kell bújni valami mögé", hiszen különben felmerülne, hogy a választásokon nem a kormányt, hanem az ellenzéket váltották le utalt Rogán Antal Orbán Viktor országertékelő beszédére,

amikor a miniszterelnök azt mondta, hogy nem kormányváltó, hanem "ellenzékváltó" hangulat van. De a kabinetminiszter szerint a demokráciához hozzátartozik a vita, mindenről, erről is lehet vitatkozni, "de attól a tények tények".

Végigmegy majd az összes eljárás, ahogy a választási törvény előírja, az új Országgyűlés pedig május elején, "május 8-a környékén megalakul". Mint mondta, a magyar Országgyűlésnek is meg kell tárgyalnia a Sargentini-jelentést, amit a kormányszóvivő csak "Soros-jelentésnek nevezett". (Kovács Zoltán pénteken Budapesten újságíróknak emlékeztetett: az Európai Parlament állampolgári jogi LIBE bizottságában az előző nap ismertették a Magyarországról szóló - súlyos bírálatokat tartalmazó - jelentéstervezetet, amelynek jelentéstevője Judith Sargentini zöldpárti képviselő.)

Rogán Antal a tegnap esti műsorban azt prognosztizálta, hogy azok, akik április 8-án az urnáknál alulmaradtak, megpróbálnak valamilyen tömegtámogatottságot "maguk mögé húzni", ezért nem egy, hanem szerinte több tüntetés lesz még. Ebben a műsorban is azt mondta a szombati tüntetésről, hogy "megint a Soros hálózat dugta fel a fejét", mert a tüntetés szervezői, "Gulyás Márton és a cimborái oda tartoznak".

A cél szerinte a választások legitim voltának a megtámadása, nyomásgyakorlás a kormányra. Szerinte támadásokat ácsolnak nemzetközi színpadokon is. Mint fogalmazott, a magyar kormány álláspontja sziklaszilárd, de ezek majd "jönni fognak csőstül", azért, hogy az új EU-bevándorlási jogszabályt ne vétózzuk meg, másrészt azért, mert jövő májusban európai parlamenti választás lesz, és akkor először mondhatnak véleményt az emberek a bevándorlásról Európában, "amit kínosan kerültek eddig a hölgyek, urak, elvtársak". 

Rogán Antal szerint lehet, hogy az emberek el fogják zavarni azt az elitet, ami ezt csinálja - utalt Brüsszelre. Ezért minden bevándorlást ellenző kormányon óriási nyomás lesz,

és Rogán Antal azt reméli, hogy jövőre az EP-választásokat az Európai Néppárt nyeri (ehhez a pártcsaládhoz tartozik a Fidesz is). A miniszter szeretné, ha akkor a néppártban is sokan belátnák, hogy a választók azt kérik tőlük, a helyes út az, ha véget vetnek a mostani bevándorláspárti politikának, a "csodakenőcsöt" a problémákra dobják el, és "a csodakenőcsöt kínáló alkimistákat is sürgősen zavarjuk el" - fogalmazott a műsorban.

További belföldi híreink