Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-16 16:07:00

Az ATV-ben jelentkezett a Soros-listára az ELTE adjunktusa

Hogy reagált a Figyelő főszerkesztője az ELTE adjunktusának felháborodására, aki az felkérte magát a Soros-listára?

Vegyetek fel engem is a Soros-listára – ezt kérte Antal Attila politológus a Figyelő vele szemben ülő főszerkesztőjétől a hétfői Csatt délutáni felvételén. Az ELTE Politikatudományi Intézetének adjunktusa szerint ez a lista egy olyan határpont, ami az elmúlt hetek gyűlöletkampányában is meglepő. Hogy gondoljátok azt, hogy magyar állampolgárokat túl a félelemkeltésen össze lehet fogni, és azért mert politikai véleményt szeretnének mondani, őket meg lehet bélyegezni? – szegezte a kérdést a Figyelő főszerkesztőjének és munkatársának.
 
Mi viszont szerettük volna megmutatni, kik azok és hogy működik a hálózatuk azoknak, akik a magyar kormány ellen dolgoznak, azért dolgoznak, hogy Magyarországon valami teljesen más legyen, mint ami az elmúlt ezer évben volt – válaszolt a Figyelő főszerkesztője – aki egyben a Századvég vezető politikai elemzője – Antal Attila szavaira.
 
Lánczi Tamás kijelentette: a lista összeállításának nem a félelemkeltés, hanem a figyelemfelhívás a célja. Mi nem a kormány megrendelésére állítottuk ezt össze, hanem a szerkesztőség gondolta úgy, hogy ez egy izgalmas téma.
 
A Csatt Egyenes Beszéd után adásba kerülő műsorának felvételén parázs vita folyt Pulai András, Kiszelly Zoltán, Antal Attila és Lánczi Tamás közt arról, hogy a hetilap lajstroma gyűlöletkeltő-e?

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink