Itthon

Ellenzéki összefogást és új választást követeltek a kormányellenes tüntetésen

Nézze itt élőben
április. 14. szombat 23:59

Egy autós a tüntetőkre rántotta a kormányt
április. 14. szombat 21:13

Molnár Fruzsina, az ATV tudósítója arról számolt be, hogy pár száz ember már ott van az Oktogonon. Tudósítónk elmondása szerint bár a tömeg békésen vonult, néhányan leléptek az úttestre, egy autós pedig láthatóan szándékosan rájuk húzta a kormányt. Senki nem sérült meg, a rendőrök pedig azonnal ott voltak, és intézkedtek. A sofőr nem szállt ki az autóból.

Békés a hangulat
április. 14. szombat 21:08

Helyszíni tudósítónk szerint a tömeg nagy része elvonult. Néhányan felvetették, hogy a Fidesz-székházhoz kéne menni. A Kossuth téren maradók Orbán Viktor távozását követelik, de békés a hangulat.

Vonulnak
április. 14. szombat 20:49

Úgy tudni, a tömeg az Oktogonra vonul tovább "afterpartyra", pár százan még a Kossuth téren maradtak. 

Újabb fotók a tömegről
április. 14. szombat 20:32

MTI Fotó: Mónus MártonMTI Fotó: Mónus Márton

Gulyás Balázs elköszönt
április. 14. szombat 20:31

Gulyás Balázs mindenkinek megköszönte a részvételt, és elköszönt a tüntetőktől. Arra kért mindenkit, hogy békével menjenek haza, jövő héten pedig legyenek még többen a Kossuth téren.

Himnusz és Örömóda
április. 14. szombat 20:27

A tüntetés hivatalos részét a Himnusz eléneklésével zárták, majd meghallgatták az Örömódát. 

Még egy ember
április. 14. szombat 20:24

Gulyás Balázs azzal zárta a felszólalók sorát, hogy jövő szombaton mindenki hozzon magával egy embert. "Mi vagyunk a többség" - skandálja a tömeg. 

Készülnek a rendőrök
április. 14. szombat 20:19

Helyszíni tudósítónk szerint a rendőrök nagyon készülődnek. A tömeg folyamatosan cserélődik. Az ATV riportere, Molnár Fruzsina az Alkotmány utcánál van, arról számolt be, hogy nem fértek be a Kossuth térre.

"Tisztességtelen választási rendszer"
április. 14. szombat 20:16

Gyetvai Viktor, a Független Diákparlament tüntetéseinek szervezője arról beszélt ez a tüntetés a kezdete annak a folyamatnak, ami reményt ad arra, hogy nem kell elmenni ebből az országból. „Ez a választási rendszer nem tisztességes. Van még egy probléma: nincs szabad sajtó” – mondta Gyetvai. Majd arra kérte a tüntetőket, hogy tegye fel a kezét, aki azt szeretné, hogy a kormány őket képviselje, valamint, akik szeretnék, hogy ne a Fidesz kormányozzon Magyarországon. Majd azt kérte a tüntetőket, hogy a már megszokott módon emeljék a magasba a világító telefonokat, és ezzel üzenjenek az ellenzéki pártoknak, hogy egy ellenzéknek együtt van esélye ezt a rendszert legyőzni.