Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-09 20:13:00

Bejelentés: Gőgös Zoltán is abbahagyja a politizálást

Az MSZP legendás politikusa döntött: nem veszi át a mandátumát, és abbahagyja a politizálást. Harangozó Tamás ül be helyette a parlamentbe.

Gőgös Zoltán

 

Vona Gábor és Szigetvári Viktor után újabb politikus jelentette be, hogy visszavonul a Fidesz elsöprő győzelme után. Gőgös Zoltán az ATV Egyenes Beszéd című műsorában mondta el Rónai Egonnak, hogy


nem veszi át a mandátumát, és abbahagyja a politizálást.

Hozzátette: MSZP-alapítóként nem lép ki a pártból, valamilyen formában lehet, hogy tanácsokat is fog adni a jövőben, de egy nagyobb pihenés után ezentúl mással szeretne foglalkozni. Harangozó Tamásnak adja át a parlamenti helyét, akit tehetséges fiatal politikusnak tart, és úgy gondolja: a tegnapi kudarc után többeknek követnie kellene a példáját.

Az MSZP jövője

Az MSZP jövőjével kapcsolatban arról beszélt, úgy gondolja, magára a szervezetrendszerre szükség van, de, hogy minek fogják hívni, az más kérdés. A műsorvezető kérdésére, hogy átnevezni elég lehet-e a szocialista pártot, kijelentette: „az kevés, az önmagában nem elég”.

Gőgös úgy véli, abból a szövetségből lehet valami, amit a Párbeszéddel együtt elkezdtek, de hogy mi, „azt majd eldöntik a fiatalok”.

Tényleg elhitték

Az MSZP most lemondott elnökhelyettese arról is beszélt, hogy a választás napján is volt olyan pont, amikor elhitték, hogy lehet Karácsony-kormány. Mint mondta, a 10 órás és a 13 órás részvételi adatok azt mutatták, hogy akár rekord is kijöhet az eredményből. Gőgös szerint világosan látszott, hogy valami elemi erejű dolog készül, de „sajnos ez a Fidesznek hozott 500 ezer új szavazót”.

Elmondta, korábban többféle mérésük is volt, köztük olyan, ami 12-13 százalékra mérte őket, de több olyan is, ami 19-re. Úgy véli, a 12 az az arány, akik valóban el is mentek szavazni, de azt sem tartja kizártnak, hogy azok közül, akiket elvesztettek a legutóbbi szavazáshoz képest, jelentős számban szavaztak át a Fideszre.

Rónai Egon kérdésére, hogy mire véli a nagyarányú kormánypárti sikert, azt mondta, csak arra tud gondolni, hogy "az erősen sulykolt veszélyérzet, amit a migránsok kapcsán csinált a kormány, az működött”. Megemlítette, hogy vidéken ugyanúgy nincsenek buszok, mint évekkel ezelőtt, ugyanúgy nincs aszfalt sok faluban, nincs munka, üresek a házak, mégis a Fidesz mellett szavaztak. Hogy miért? Szerint „féltették azt a keveset, amit úgy éreztek, hogy kaptak az elmúlt 8 évben”’.

atv.hu

További belföldi híreink