Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-04 12:41:00

Zacher Gábor cáfol, megszólalt a Honvédelmi Minisztérium is

Egy újabb, halállal végződő eset után felkínálták a Honvédkórház sürgősségi osztályát vezető Zacher Gábornak, hogy mondjon le, amit ő elfogadott – írja a hvg.hu. Az orvos lapunknak cáfolta a lemondás tényét és azt is, hogy azt felajánlották volna neki. Reagált a hírekre a Honvédelmi Minisztérium is.

Zacher Gábor cáfol, megszólalt a Honvédelmi Minisztérium is

„Két szót fogok mondani Önnek: nem, nem. Nem mondtam le, nem ajánlották föl. Ennyi”- közölte az atv.hu-val Zacher Gábor.

A Honvédkórház sürgősségi centrumának főorvosát azután kerestük meg, hogy a hvg.hu arról írt, egy újabb, halállal végződő eset után felkínálták neki a lemondást, amit ő elfogadott. A lap egy év elején történt esetről ír, mely csak most került nyilvánosságra és melynek során egy háziorvos elmondása szerint Zacher Gábor érdemi vizsgálat nélkül elküldte betegét a Honvédkórház sürgősségi ügyeletéről - csak átkötözték a sebét és fájdalomcsillapítási tanácsokat adtak - az idős nőt másnap komatikus állapotban szállította vissza a mentő, de már nem tudtak rajta segíteni, és elhunyt.

A hvg.hu szerint a kórház a háziorvos kérésre ellenére vizsgálatot nem indított, a minisztérium visszautasította, hogy ne végeztek volna szakszerű ellátást a kórházban, azonban Zacher Gábor - a sürgősségi osztály vezetője - "elfogadta a sürgősségi osztály vezetői posztjáról való lemondás felkínált lehetőségét".

Időközben a Honvédelmi Minisztérium is reagált a hírre:

"A Honvédelmi Minisztérium visszautasítja mindazokat a híreszteléseket, amelyeket az MH Egészségügyi Központ Sürgősségi Betegállátó Centrumával kapcsolatban terjesztenek egyes médiumok. Dr. Zacher Gáborral, az MH Egészségügyi Központ (Honvédkórház) Sürgősségi Betegellátó Centrum (SBC) osztályvezető főorvosával szemben töretlen a Honvédelmi Minisztérium és kórház vezetésének bizalma, a kórházi szakmai munkájával elégedettek, és a továbbiakban is az SBC vezetőjeként számítanak rá"- közölték.

atv.hu

 

 

 

Ajánlom

További belföldi híreink