Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2018-04-03 07:01:00

Hinta, árok, félkész épület - Mindenki mindent felavat

Majdnem minden kormánypárti politikus avatott valamit az elmúlt tíz napban: hintát, óvodai szalagot vagy kész épületet.

Hinta, árok, félkész épület - Mindenki mindent felavat
A Bence-hegyi kilátó avatás a Velencei-tó parton - volt akinek olló sem jutott. Forrás: Facebook/L. Simon László

Ugyan a turai sportcsarnok még sehol nincs, az épület alapkőletétele már megvolt. A kapszulát Czerván György országgyűlési képviselő, Pesti Imrével a Fidesz megyei pártigazgatójával helyezte el a sportcsarnok alapkövébe.

A Heti Napló stábja néhány nappal az alapkőletétel után járt a helyszínen, mikor már nem voltak ünnepi díszletek, csak az üres mező, és az alapkő gödre, persze lefedve. Amúgy vélhetően senki sem tudja pontosan, hogy mikor lesz kész a sportcsarnok.

A helyi polgármester biztosan nem, hiszen az alapkő letételekor szó szerint úgy fogalmazott: „a közbeszerzés is legjobb tudomásom szerint folyamatban van”. Vagyis még a polgármester sem tudja biztosan, mikor lesz meg a sportcsarnok.

Hollik átadott egy hintát

Budapesten a Donáti utcában van valószínűleg az ország legmegbecsültebb hintája. Ezt a hintát ugyanis egy országgyűlési képviselő avatta fel. Hollik István erről saját Facebook-oldalán be is számolt a nagyközönségnek. A Heti Napló stábja szerette volna megkérdezni Holliktól, hogy szerinte a hintaavatás egy politikus feladata-e, de nem válaszolt a megkeresésre. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az ATV kérdésére egy sajtótájékoztatón azt felelte, bár nem ismeri a konkrét esetet, az ott élők számára ezek fontos dolgok.

Park és majdnem átadás

Kismaroson sportudvart adott volna át Rétvári Bence, csakhogy a szülők egy része fellázadt, mert azt mondták nekik, hogy az államtitkár az ő gyerekeikkel pózol majd az eseményen készülő reklámfilmben. A helyi független polgármester nem zárta ki, hogy tényleg kampányesemény lett volna az átadás.

Neubauer Rudolf polgármester amúgy nagyon elégedett az elmúlt években történtekkel: ahogyan mondja, 20-25 évnyi lemaradást sikerült az iskola-óvoda fejlesztésekkel behozni. Éppen ezért nem érti, hogy miért ne jöhetett volna el Rétvári Bence az avató ünnepségre.
Az eset érdekessége, hogy a pálya már tavaly ősszel elkészült, vagyis biztosan felavatható lett volna jóval korábban, mint ahogyan meg lehetett volna várni az avatással a választás utáni heteket is. Rétvári végül lemondta a kismarosi rendezvényt.

Nincs elég olló

Nemrég a Velencei-tó partján felavatták a Bence-hegyi kilátót. Az építmény gyönyörű, mégsem ettől lett híres, hanem az avatásnál történt zűr miatt. Nevezetesen, hogy annyian akarták átvágni a szalagot, hogy nem volt elég olló. Révész Máriusznak például egyáltalán nem is jutott.
Majdnem minden kormánypárti politikus avatott valamit az elmúlt tíz napban. Például Czunyiné Bertalan Judit egy óvodai szalagot avatott fel, bár az intézmény még nincs meg. Gelencsér Attila viszont olyan épület alapkövét tette le Mosdóson, amelyik már állt.

A Fidesz arra a kérdésre, miért ez a túlzott serénység, úgy válaszolt: „A Fidesz kormányzása óta az ország erősödik, a települések épülnek, szépülnek, és egyre több a beruházás. Parlamenti képviselőink a választási kampányban és azon kívül is örömmel vesznek részt minden olyan eseményen, ami választókerületük fejlesztéséről szól” – áll a válaszban.

„Halálút”

Nem újkeletűek a hirtelen átadások. A legjobb példa erre az M0-ás, amelynek egyik szakaszát mindenképpen át kellett adni a 94-es választások előtt, számol be erről ez az 1995-ös tudósítás: „Az előző kormány a választások előtt sietve adta át ezt a csak részben elkészült utat a forgalomnak. Arra hivatkoztak, hogy a környéket 5-600 tonna szénmonoxidtól kímélik meg”.

Hogy ez így volt-e, azt nem tudjuk, az viszont biztos, hogy az elrontott M0-ást hamarosan halálútként emlegette mindenki.

 

 

További belföldi híreink